Inhoudsopgave
- 1 Wat zijn normale waarden voor cholesterol?
- 2 Wat is een te hoge cholesterol?
- 3 Wat is het totaal cholesterolgehalte?
- 4 Welke waarden gelden voor slecht cholesterol?
- 5 Wat is een goede cholesterol meter?
- 6 Hoe bereken je het totaal cholesterol?
- 7 Hoe wordt het cholesterolgehalte bepaald?
- 8 Wat is de cholesterolratio?
- 9 Wat zijn de cholesterolwaarden in je bloed?
Wat zijn normale waarden voor cholesterol?
Een totaal cholesterol onder de 5 mmol/L is goed. Meer dan 8 mmol/L noemen we sterk verhoogd.
Wat is een te hoge cholesterol?
Een hoog cholesterol (hypercholesterolemie) betekent dat u een verhoogde concentratie cholesterol in uw bloed hebt. Cholesterol is een bouwstof voor cellen en hormonen. Zonder cholesterol kunnen we niet leven, maar een verhoogd cholesterolgehalte vergroot de kans op hart- en vaatziekten.
Wat is het gemiddelde cholesterolgehalte van kinderen?
Het cholesterolgehalte van het bloed stijgt met de leeftijd en daarom gelden voor kinderen andere normen voor wat normaal of te hoog is. Voor een 10-jarige is het gemiddelde cholesterolgehalte ongeveer 4,0 mmol/l en voor een 15-jarige ongeveer 4,2 mmol/l.
Wat is het totaal cholesterolgehalte?
In het algemeen wordt bij het totaal cholesterolgehalte de volgende indeling aangehouden: Totaal cholesterolgehalte. Het cholesterolgehalte is. lager dan 5,0 mmol/l. normaal. 5,0 – 6,4 mmol/l. licht verhoogd. 6,5 – 7,9 mmol/l. verhoogd.
Welke waarden gelden voor slecht cholesterol?
Voor de slechte cholesterol gelden de volgende waarden: 1 Lager dan 70 mg/dl: Te laag 2 Lager dan 100 mg/dl: Te laag 3 -129 mg/dl: Goed 4 -159 mg/dl: Hoog 5 -189 mg/dl: Te hoog 6 mg/dl en daarboven: Gevaarlijk hoog
Hoe hoog is het cholesterolgehalte in het bloed?
waarden in mmol/l. Een bloedonderzoek geeft aan hoe hoog het cholesterolgehalte in het bloed is. De hoeveelheden cholesterol worden meestal uitgedrukt in millimol per liter bloed (mmol/l). Omdat het cholesterolgehalte in het bloed nogal kan schommelen gedurende de dag, wordt het cholesterolgehalte meerdere keren onderzocht.
Wat is een goede cholesterol meter?
De cholesterolmeter van Mission is de enige meter op de markt die nauwkeurig het Totaal Cholesterol, HDL, LDL, Triglyceriden en Cholesterol Ratio meet met één teststrip. De teststrips zijn daarnaast afzonderlijk verpakt. Daarnaast bevat het doosje van 5 test strips nu alles voor het meten van je cholesterol.
Hoe bereken je het totaal cholesterol?
LDL + HDL + (triglyceriden/5)=totale cholesterol.
- LDL + HDL + (triglyceriden/5)=totale cholesterol.
- Als je bijvoorbeeld voor LDL 100, voor HDL 60 en voor triglycerinewaarden 150 hebt, dan zou dit de vergelijking zijn: 100 + 60 + (150/5).
Waar kan ik gratis Mijn cholesterol laten meten?
Je kunt niet zelf het cholesterol meten maar dit kun je laten doen door je huisarts, maar bijvoorbeeld ook in de apotheek wordt regelmatig een gratis cholesterol test aangeboden.
Hoe wordt het cholesterolgehalte bepaald?
Je cholesterolgehalte wordt bepaald met een bloedtest. Uit de bloedtest komt een waarde voor het totale cholesterol. Daarnaast worden ook het LDL-, HDL- en het triglyceridengehalte van het bloed gemeten.
Wat is de cholesterolratio?
De cholesterolratio is het totale cholesterolgehalte gedeeld door het HDL-gehalte (Hoge Dichtheid Lipoproteïne = goede cholesterol). Een hoog HDL-gehalte geeft een lage cholesterolratio. De cholesterolratio is daarom een betere voorspeller voor het risico op hart- en vaatziekten dan de totale cholesterolwaarde.
Hoe lager is het LDL-cholesterol?
LDL-cholesterol is het slechte cholesterol. Hoe lager dit is, hoe beter. De streefwaardes verschillen per persoon. Dit heeft te maken met je risico op hart- en vaatziekten. een LDL-cholesterol onder de 3,0 mmol/l is over het algemeen goed. Voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten is de streefwaarde voor LDL-cholesterol lager:
Wat zijn de cholesterolwaarden in je bloed?
Je cholesterolwaarden in je bloed bepalen of er eventueel sprake is van een hoog cholesterol. Een hoog cholesterol verhoogd het risico op hart- en vaatziekten.