Waar was Coca-Cola voor bedoeld?

Waar was Coca-Cola voor bedoeld?

Coca Cola is in 1886 uitgevonden door apotheker John Pemberton. Het drankje was eigenlijk bedoeld als medicijn tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid. Maar het bleek ook superlekker te smaken!

Wat is de beste Cola?

AMSTERDAM (GPD) – De allergoedkoopste cola van de Aldi is de lekkerste. Dit blijkt uit een smaaktest van onderzoeksbureau Ivomar. De River Cola van Aldi werd door een derde van het smaakpanel van 78 deelnemers uitgeroepen tot lekkerste. Coca-Cola bleef met een aanhang van 27 procent steken op de tweede plaats.

Wat is de doelgroep van Coca Cola?

Coca Cola heeft meerdere doelgroepen. Drie daarvan zijn in deze fabrikanten analyse behandeld. In de doelgroep omschrijving wordt ingegaan op demografische, geografische, psychografische en gedragseigenschappen. Coca Cola Regular De hoofddoelgroep van Coca Cola in Nederland bevat vooral jongeren tussen de 12 en 19

Wat is de smaak van Coca Cola?

Coca Cola bestaat uit verschillende ingrediënten. Zo wordt het gemaakt van bronwater, vruchtensappen, koolzuur, suikers en kleurstoffen. De vruchtensappen in Coca Cola moeten zorgen voor de unieke smaak van het drankje, de suikers maken het drankje zoet en de kleurstoffen zorgen ervoor dat cola de juiste kleur heeft.

Wat is de naam Coca Cola?

De naam Coca Cola komt van het feit dat het drankje vroeger nog Cocaïne bevatte. Dit is een oppeppend bestanddeel uit de coca-plant, dat na enkele jaren uit het drankje werd verwijderd. Wel bleef er altijd een extract van dit belangrijke ingrediënt in de cola aanwezig.

Wat was de eerste Coca-Cola fabriek in Vicksburg?

De eerste Coca-Cola fabriek werd in 1894 geopend in Vicksburg, Mississippi. Joseph A. Biedenharn, een 28-jarige verkoper van snoep en soda-water en eigenaar van de Biedenharn Candy Company in Vicksburg, was de eerste die met de daadwerkelijke productie van Coca-Cola in flessen begon.

Related Posts