Wat doet een dietist bij obesitas?

Wat doet een diëtist bij obesitas?

Wat wij als diëtist voor jou kunnen betekenen is het aanleren van een gezonde leefstijl. Het gaat niet om het tellen van calorieën, maar om de juiste producten en balans waardoor je gewicht gaat verliezen. Daarnaast kijken we ook naar beweging en gedrag. Hierdoor wordt je lichaam door verschillende pijlers geprikkeld.

Hoeveel kun je afvallen met behulp van een dietiste?

Je meet met je handpalmen hoeveel je tijdens een maaltijd mag eten. Bereid je je eten zoals het dieet het voorschrijft, zou je zo’n 400 tot 800 gram per week afvallen. Goed voor 3,2 kilogram per maand.

Heb je voor een diëtist een verwijzing nodig?

Spelen er medische zaken, dan heb je een verwijsbrief met een medische indicatie nodig van je (huis-)arts of specialist. Dit om te zorgen dat wij alle relevantie informatie hebben en u goed kunnen adviseren. Is er geen medische reden, dan kunt u zonder verwijzing naar de diëtist. De diëtist is vrij toegankelijk.

Wat is de basisverzekering van een diëtist?

Vergoeding basisverzekering. Dieetadvies door een diëtist wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Je krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar.

Wanneer worden de kosten voor een diëtiste gedekt?

In 2018 worden de kosten voor een diëtiste gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering. Dit is voor alle zorgverzekeraars hetzelfde. De eerste drie behandeluren per jaar worden vergoed door de zorgverzekering. Wanneer het dieetadvies onder de ketenzorg valt hoef je geen eigen risico te betalen.

Wat kan de diëtist adviseren over voeding?

Een diëtist kan bijvoorbeeld adviseren over voeding tijdens ziekte (kanker), bij overgewicht, eetstoornissen, voedingsallergieën, bij maag- en darmklachten of tijdens de zwangerschap. De diëtist zorgt daarbij voor een goede afstemming van verschillende factoren, zoals je leefomstandigheden, voedingsvoorkeur, leeftijd en gewicht.

Related Posts