Waar komt woord Tokkie vandaan?

Waar komt woord Tokkie vandaan?

De term ontstond toen de Amsterdamse familie Ruijmgaart-Tokkie (bekend als ‘de Tokkies’) in 2005 veel negatieve aandacht kreeg vanwege het asociale gedrag dat zij vertoonden in de documentaireserie Familietrots, van de voormalige Nederlandse publieke omroep de IKON.

Wat is familiaire?

familiaris = tot het gezin of de familie behorend; ook: met het gezin bekend, vertrouwd, vriendschappelijk] 1. vertrouwelijk, gemeenzaam, ongedwongen (zoals bij familieleden onder elkaar); 2.

Wat is de definitie van een Tokkie?

De Dikke van Dale nam in 2015 het woord ’tokkie’ zelfs op in het Nederlandse woordenboek. De definitie was volgens de redactie een ‘asociaal persoon, met name iemand die in zijn woonomgeving voor overlast zorgt’.

Wat is een kwestie?

kwestie – Zelfstandignaamwoord 1. probleem 2. zaak, aangelegenheid 3. geschil, ruzie, onenigheid ♢ Het Nederlandse kabinet gaat het doden van Armeniërs in Turkije in de periode 1915-1923 niet kwalificeren als ‘Armeense genocide’.

Wat is de betekenis van ordinair?

ordinair – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: or-di-nair 1. met weinig waarde, zonder stijl ♢ die rode lippen staan haar erg ordinair 2. erg plat of grof ♢ hij kan zich soms erg ordinair uitdrukke…

Wat is de betekenis van marginaal?

Marginaal betekent zowel klein, onbelangrijk als zich aan de grens bevindend. Belangrijke synoniemen van marginaal zijn onder meer: bijkomend, op de rand en de kantlijn betreffend.

Hoe schrijf je ouderwets?

1) Achterhaald 2) Antiek 3) Klassiek 4) Naar de oude mode 5) Niet meer in de mode 6) Niet met zijn tijd meegegaan 7) Niet van deze tijd 8) Oubollig 9) Uit de mode 10) Uit…

Waar zijn de tokkies gebleven?

Hanna Tokkie en haar ex-man, de rioleringswerker Gerrie Ruijmgaart, woonden met drie van haar vijf kinderen aan de Burgemeester Van Leeuwenlaan in de wijk Slotermeer in Amsterdam. In Slotermeer stond het deel waar de familie woonde al jaren bekend als ‘het asocialenbuurtje’.

Hoe oud is Hanna Tokkie?

In Almere leiden Hanna Tokkie (59) en Gerrie Ruijmgaart (68) een teruggetrokken leven. Ooit waren ze beroemd, maar ook berucht, en alle media-aandacht deed hun naam destijds geen goed. Integendeel: Tokkie is synoniem geworden voor een asociaal persoon!

Is ALS familiair?

ALS in een familiaire vorm komt bij minder dan 10 procent van de patiënten voor. Men spreekt van familiaire ALS als twee of meer mensen in de familie ALS hebben. Ongeveer 90 procent van de patiënten met ALS heeft een zogenaamde sporadische vorm. Hierbij zijn er geen familieleden met de diagnose ALS.

Wat is een familiaire ziekte?

Met erfelijke of genetische ziektes bedoelen we ziektes die ontstaan door een afwijking (mutatie) in een gen. Die afwijking in een gen heb je dan van (één van) je ouders geërfd.

Related Posts