Hoe communiceren met Chinezen?

Hoe communiceren met Chinezen?

Communicatie in China is indirecter en formeler van toon dan in Nederland. Er worden veel woorden gebruikt en met enige regelmaat worden excuses gemaakt: verontschuldigende woorden voor de eenvoudige ontvangst, het simpele eten of een detail dat niet perfect geregeld is.

Wat zijn de verschillen tussen Nederland en China?

Nederland versus China, enkele opmerkelijke verschillen China heeft 9.600.000 km2 land en is daarmee bijna 240 keer zo groot als Nederland. In China wonen 1,3 miljard inwoners, Nederland telt er 17 miljoen. Het alfabet van China kent duizenden tekens, het alfabet in Nederland heeft slecht 26 letters.

Wat is belangrijk in de Chinese cultuur?

Respect. Respect is in de Chinese cultuur zeer belangrijk en men wordt al van kinds af aan geleerd respect te hebben voor ouderen, ouders, leraren en broers. Het schelden op deze groep mensen wordt door Chinezen als zeer respectloos beschouwd. Schelden is in het algemeen al verboden.

Wat vinden Chinezen lekker?

In de middag eten ze ook rijst of noodles. Dit meestal dan in de vorm van noodlesoep. En ’s avonds gaan ze thuis door met het eten van rijst met verschillende vlees-, vis- of groentegerechten daarnaast. Als toetje snijden Chinezen meestal een schaal fruit of nemen ze nog een soepje toe.

Wat vinden Chinezen belangrijk?

Een belangrijk begrip in de Chinese cultuur is welvaart. Als men rijk is, heeft men automatisch status. Cai Shen, de Welvaartsgod is daarom een van de belangrijkste Goden in de traditionele Chinese godsdienst. Een mogelijkheid om aan de armoede te ontsnappen is naar het buitenland emigreren.

Wat is er speciaal aan China?

China, geografie en natuur China is enorm uitgestrekt wat maakt dat het landschap dan ook bijzonder afwisselend is. Laagvlaktes in het noorden, woestijn en steppe in het westen, het bizarre karstlandschap in het zuiden bij Guilin, de vele rijstterrassen in het zuiden en ruige bergen in Tibet.

Wat kan ik vertellen over China?

China

  • Geografie en landschap. China is bijna net zo groot als heel Europa.
  • Landbouw en industrie. Maar een derde deel van het land is geschikt voor landbouw.
  • Chinezen. China heeft bijna 1,4 miljard inwoners.
  • Reuzenpanda. In China leeft een zeldzaam dier: de reuzenpanda.
  • Coronavirus.

Related Posts