Hoe keur je een brandblusser?

Hoe keur je een brandblusser?

Voor deze brandblussers kan je best zelf de staat van de blusser in het oog houden door regelmatig de manometer (drukmeter) op de blusser te controleren. Zolang de naald in het groen staat, heeft jouw blusser voldoende druk om volledig leeggespoten te kunnen worden.

Welke brandblusser is verplicht?

Brandblussers zijn niet wettelijk verplicht in je privéwoning. Ze zijn echter wel aan te raden om je optimaal te beschermen tegen brand. Brandblussers zijn steeds wettelijk verplicht in alle gebouwen die publiekelijk toegankelijk zijn.

Hoeveel brandblussers kantoor?

Wanner we uitgaan van een ‘normaal’ brandrisico (Kantoor/winkel) dienen de volgende brandblussers per m2 opgehangen te worden: Per 150m2 minimaal 1 brandblusser met een inhoud van 6 kg poeder of 6 liter schuim. (Per verdieping) Per 225m2 minimaal 1 brandblusser met een inhoud van 9 kg poeder of 9 liter schuim.

Welke brandblusser voor op kantoor?

We raden aan om voor kantoorgebouwen steeds met schuimbrandblussers te werken, omdat deze veel minder nevenschade veroorzaken dan poederbrandblussers en omdat poeder erg lastig is om op te kuisen na gebruik.

Hoe vaak keuren brandblusser?

Keuring blusmiddelen verplicht Kleine blusmiddelen, zoals brandblussers en brandslanghaspels, vallen onder de REOB, de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Alle draagbare en verrijdbare blustoestellen moeten minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd.

Wat kost keuren brandblusser?

Heb je er twee, drie of vier? Dan loopt dat meestal af met een paar euro per stuk. Om 5 brandblussers te laten keuren ben je dan tussen de 10 en 12 euro kwijt. Heb je er heel veel, meer dan 20 of 50, dan wordt het bedrag verlaagd tot ongeveer 8 of 7 euro per stuk.

Hoe kan je een elektrische brandblusser blussen?

Je kan een elektrisch apparaat met meerdere type brandblussers blussen. Elk brandblusser heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel gaan we specifiek kijken naar de voor- en nadelen bij het blussen van elektrische apparaten. Poederbrandblusser: je kan elektrische apparaten blussen met een poederblusser.

Hoe lang blijven brandblussers onder permanente druk?

Brandblussers onder permanente druk worden in de praktijk na 10 jaar vervangen, omdat ze dan een (heel dure) herbeproeving moeten ondergaan. Brandblussers met intern patroon, die niet constant onder druk staan, gaan wel gewoon de volle 20 jaar mee. Lees hier meer over het verschil tussen brandblussers onder permanente druk en met intern patroon.

Wat is een poederbrandblusser?

Elk brandblusser heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel gaan we specifiek kijken naar de voor- en nadelen bij het blussen van elektrische apparaten. Poederbrandblusser: je kan elektrische apparaten blussen met een poederblusser. Een poederblusser heeft een grote bluskracht en is niet elektrisch geleidend.

Related Posts