Hoe leidde de handel in Indonesie tot de oprichting van de VOC?

Hoe leidde de handel in Indonesië tot de oprichting van de VOC?

Zij hadden niet langer het monopolie op de specerijen uit Oost-Indië. Om meer winst te kunnen maken werd in 1602 besloten dat alle kooplieden die wilden varen op het Oost-Indisch gebied samen moesten gaan werken. Zij werden verenigd in één grote handelsonderneming: de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC).

Wat deed de VOC in Indonesië?

VOC Er was een groot handelsbedrijf in Nederland dat schepen naar Indië stuurde voor specerijen en ook wel voor andere dingen: de Verenigde Oostindische Compagnie, opgericht in 1602. De VOC dreef handel met de mensen in Indonesië. Ze wilden natuurlijk hoge winsten halen, zodat ze er rijk van zouden worden.

Wat haalde de VOC uit Indie?

De belangrijkste specerijen waren voor de VOC: peper, kaneel, kruidnagel, foelie en nootmuskaat. Deze exotische kruiden leverde in Europa veel geld op. Nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en peper. Toen Europeanen de specerijen uit Azië net hadden ontdekt, werden de specerijen veel gebruikt als medicijn.

Hoe is de VOC ontstaan?

20 maart 1602Vereenigde Oostindische Compagnie / Opgericht

Wat gebeurde er in de VOC?

De compagnie dreef handel met verschillende Aziatische landen, zoals het latere Nederlands-Indië (Indonesië), de kaapkolonie (Zuid-Afrika), Ceylon (Sri-Lanka) en Japan. Ze verhandelde producten zoals specerijen, koffie, textiel en porselein.

Wat voor specerijen vervoerde de VOC?

De handel van de VOC bestond vooral uit peper en andere specerijen. Deze kruiden, zoals kruidnagel, nootmuskaat en kaneel, werden in Europa niet alleen gebruikt voor in het eten, maar ook om medicijnen mee te maken. Later werden ook koffie en thee belangrijke handelswaar.

Wat werd er gehandeld in de VOC?

De onderneming dreef handel met verschillende Aziatische landen als Oost-Indië, Ceylon en Japan en verhandelde de meest uiteenlopende producten, zoals specerijen, textiel, koffie en porselein.

Wie is de bedenker van de VOC?

Minder concurrentie Het bestuur van Nederland vond de concurrentie niet goed voor de handel. Daarom dwongen de raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt en stadhouder Prins Maurits de kooplieden om samen te werken. Voor deze samenwerking werd op 20 maart 1602 de VOC – de Verenigde Oost-Indische Compagnie – opgericht.

Wie is de oprichter van de VOC?

Johan van OldenbarneveltVereenigde Oostindische Compagnie / Oprichter

Related Posts