Hoe maak je een gezinsplan?

Hoe maak je een gezinsplan?

Hulpmiddelen en werkwijzen bij het opstellen van een gezinsplan. Een manier om vanuit een gezamenlijke analyse tot één plan te komen is door met de gezinsleden en alle betrokken instanties, hulpverleners en mensen uit het sociale netwerk van het gezin om de tafel te gaan zitten.

Waarom is de methode één gezin één plan ingevoerd?

Om te voorkomen dat zij langs elkaar heen werken, wordt één gezamenlijk plan gemaakt. In het plan staat: Wat gaat er al goed. Welke problemen zijn er en welke zijn het belangrijkst.

Wat is een Familiegroepsplan?

Een familiegroepsplan is een plan dat ouders/ gezinnen samen met familie, vrienden en anderen uit hun omgeving kunnen maken om een vraag of probleem aan te pakken.

Wat is een gezin een plan?

In een gezinsplan worden doelen gesteld en afspraken gemaakt, waarbij de wensen en mogelijkheden van het gezin het belangrijkste onderdeel zijn. Het gezinsplan biedt houvast en overzicht aan gezinsleden, de mensen uit hun netwerk en de betrokken hulp- en dienstverleners.

Wat is 1 gezin 1 Plan 1 regisseur?

Bij 1 Gezin 1 Plan werken hulpverleners samen met jou in een team, onder leiding van een regisseur. Er worden doelen gesteld en afspraken gemaakt. Hierbij zijn jouw wensen en mogelijkheden het belangrijkste onderdeel. 1 Gezin 1 Plan is een plan met daarin afspraken over alle hulp die jij en jouw gezin krijgen.

Wat is een hulpverleningsplan?

Het hulpverleningsplan wordt opgesteld door het zorgteam dat betrokken is bij een pleegzorgplaatsing. Het plan is er om de afspraken en doelen voor een pleegkind duidelijk te krijgen. Er staat ook in wat er van de pleegouder(s) verwacht mag worden bij de opvoeding en verzorging van het pleegkind.

Welke gemeente verantwoordelijk jeugdzorg?

De gemeente waar de jeugdige vandaan komt, blijft dus verantwoordelijk voor de jeugdige en voor de kosten van de jeugdhulp voor deze jeugdige. Meer informatie staat op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Wat is de Delta methode?

De Deltamethode is de werkwijze van de gezinsvoogdij bij de uitvoering van de ondertoezichtstelling. Het belangrijkste doel is de ontwikkelingsbedreiging van het kind op te heffen.

Waarom een hulpverleningsplan?

Het hulpverleningsplan geeft de cliënt en bureau jeugdzorg inzicht in wat de zorgaanbieder gaat doen om bij te dragen aan het oplossen van het probleem dat in het indicatiebesluit wordt beschreven. De cliënt en bureau jeugdzorg kunnen dan toetsen of het voorstel aan de opdracht voldoet.

Wie is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet?

In de Jeugdwet staat dat de gemeente verantwoordelijk is voor jeugdhulp en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. Indien dat nodig is treft de gemeente een individuele voorziening, die vaak betrekking heeft op meer gespecialiseerde zorg.

Gerelateerde berichten