Hoe moet je een soldeerbout vertinnen?

Hoe moet je een soldeerbout vertinnen?

Re:Soldeerbout moet opnieuw vertind worden Wat je met een gewone bout moet doen, is voor elk gebruik opnieuw vertinnen. Er blijft namelijk een korstje vloeimiddel en oxide op de bout achter, na het afkoelen. Heel simpel warm laten worden, blank schuren, harskern soldeer ertegen en klaar.

Wat kan je solderen met tin?

145 °C). Tin/zilver soldeer wordt gebruikt voor koper, messing, tin en lood als het gaat om een grote warmte bestendigheid, nl. tot 175 °C. Tin/zilver soldeer heeft een blijvende zilverglans en is gifvrij omdat het geen lood of cadmium bevat.

Welke soldeertin moet ik gebruiken?

Soldeertin dat meestal gebruikt wordt is loodhoudend en bestaat ongeveer 63% uit tin en voor ongeveer uit 37 % uit lood. Dit soldeertin smelt bij 183 °C. Loodvrij soldeer kan bestaan Tin, Koper en Zilver en heeft een hoger smeltpunt (217 °C) dan loodvrij soldeertin en tevens andere eigenschappen.

Welke soldeertin voor koper?

Soldeerbenodigdheden t.b.v. koper. 10mm. Het is een legering van 97% tin en 3% koper. Soldeertin voor het solderen van koper mag geen lood bevatten. Door het koper lost het lood in de soldeerverbinding op den duur op, hierdoor ontstaat een zeer zwakke verbinding.

Wat is een soldeervloeimiddel?

Solderen is een techniek om metalen te verbinden. Om te solderen heb je een soldeervloeimiddel (flux), een soldeerbout, -brander of –pistool nodig en soldeermetaal (draad of staaf). Dat metaal is een legering of mengsel van vooral lood en tin. Er bestaan verschillende mengsels naargelang de toepassing.

Welke metalen kun je solderen met een normaal soldeersel?

Metalen die je kunt solderen met een normaal soldeersel zijn onder andere koper, ijzer, staal, blik, brons, zilver, messing en zink. Chroom kun je niet solderen en voor aluminium heb je een speciaal vloeimiddel nodig. Soldeerbout, soldeerpistool en soldeerstation Wie begint met solderen, heeft de keus uit drie gereedschappen:

Wat is een soldeerpasta?

Gebruik een vloeimiddel of soldeerpasta om oxides te verwijderen. Dit vloeimiddel reinigt tijdens het solderen de soldeerplaats en zorgt ervoor dat het gesmolten soldeer in de soldeernaad kan vloeien en zich beter kan hechten. Voor elk metaal bestaat er een aangepast vloeimiddel.

Related Posts