Inhoudsopgave
Hoe noemde Luminus vroeger?
Eind 2011 werd de benaming SPE veranderd naar EDF Luminus. De sedert 2000 gebruikte merknaam bleef echter onveranderd Luminus.
Hoe heette Oxxio vroeger?
Oxxio bestaat tot 2005 uit drie verschillende merken: Energiebedrijf.com, opgericht in 2000, daarnaast Durion (onderleverancier van Energiebedrijf.com), in 2001 opgericht als Our Energy en in 2003 overgenomen en tevens Evolta, opgericht in 2002 en overgenomen in 2004.
Wie is de baas van Eneco?
UpdateEnergiebedrijf Eneco, met ruim twee miljoen klanten het op één na grootste energiebedrijf van Nederland, komt in Japanse handen. Een consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu betaalt 4,1 miljard euro voor de overname.
Welke plaats heeft Luminus op de Belgische markt?
Dankzij deze overname zet Luminus haar groeistrategie in België verder en versterkt het haar positie als nummer twee op de Belgische energiemarkt. Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus : ”Ik ben enorm blij dat deze overname is afgerond.
Welke plaats heeft Luminus als leverancier op de Belgische markt?
Marktaandeel Luminus Volgens de meest recente cijfers is Luminus de twee na grootste aanbieder op de Belgische energiemarkt, na ENGIE Electrabel, die een groot deel van de markt in handen heeft. Volgens de VREG is het marktaandeel van Luminus in Vlaanderen in 2021 voor elektriciteit 17,62% en voor aardgas 16,37%.
Hoe staat Oxxio er voor?
Oxxio is onderdeel van Eneco. In het klanttevredenheidsonderzoek dat de Consumentenbond jaarlijks houdt, scoort Oxxio een 6,4. Zie voor de scores op onder andere klantvriendelijkheid en juistheid van de jaarnota onze Energievergelijker. Daar staan ook de scores op duurzaamheid van de elektriciteit van Oxxio.
Hoe groot is WoonEnergie?
Ruim 70.000 huurders van ruim 100 woningcorporaties gingen u al voor. Waarmee kunnen we u helpen? Wij snappen wat voor huurders belangrijk is, zoals voordelige energie. En snel uw zaken regelen.
Wat verdient CEO Eneco?
profielGeliefd om zijn groene koers, maar bekritiseerd vanwege zijn riante salaris en vermeende zonnekoning-gedrag. Na elf jaar stopt Eneco bestuursvoorzitter Jeroen de Haas er ‘in goed overleg’ per september mee. Hij krijgt twee jaarsalarissen mee, in totaal 1,2 miljoen euro.