Hoe omgaan met huisgenoot?

Hoe omgaan met huisgenoot?

Er mag niemand bij u op bezoek komen, behalve voor medische zaken (bijvoorbeeld huisarts, GGD). Alleen de mensen die bij u wonen, mogen samen met u in huis zijn. Alle huisgenoten houden 1,5 meter afstand van de persoon die corona heeft. Dus niet knuffelen, zoenen en geen seks.

Hoe vind je huisgenoot?

Wij helpen je graag in de zoektocht naar dé perfecte huisgenoot!

  1. Vergelijk levensstijl en dagelijkse gewoonten. Zijn ze vroege vogels of nachtraven?
  2. Zoek uit waarnaar je potentiële huisgenoot op zoek is: wat verwachten ze van jou?
  3. Wees zeker dat ze de huur kunnen betalen.
  4. Vraag naar vorige ervaringen.
  5. Inrichting.

Hoe vind je een nieuwe huisgenoot?

Geef iedereen een een tijdslot op je hospiteeravond Precies. Een goed idee is daarom om gegadigden elk een kort tijdslot te geven, waarbij je ze rondleidt en de belangrijke vragen stelt. Zo voorkom je haantjesgedrag en zijn mensen meer op hun gemak – en zichzelf. En die kant van een huisgenoot wil je tenslotte zien.

Wat zoek ik in een huisgenoot?

Vraag zeker ook naar de interesses en de bezigheden van je kandidaat-huisgenoot. Zo vergemakkelijk je het samenwonen meteen. Je kan rekening houden met de hobby’s en wat je gemeen hebt, kan je misschien samen doen. Met z’n tweetjes kijken naar leuke series, gamen of gaan sporten?

Wat te doen na contact met besmet persoon?

Nadat u heeft gehoord dat u in nauw contact bent geweest met iemand die corona heeft, gaat u meteen thuis in quarantaine en doet een zelftest of een test bij de GGD. U gaat 10 dagen in quarantaine geteld vanaf de dag van het laatste contact met de persoon die corona heeft.

Wat als gezinslid positief test?

Je blijft minstens 7 dagen in thuisisolatie en zeker tot zolang je nog symptomen hebt (als je symptomen langer dan 7 dagen duren, blijf je dus langer thuis). Poets elke dag wat je veel aanraakt (bijvoorbeeld deurklinken, kranen, lichtschakelaars, etc.) Blijf weg van de personen die in je huis wonen.

Hoeveel dagen na contact besmettelijk?

Als de testuitslag van de zelftest of van de GGD negatief is dan blijf je nog in quarantaine, omdat je toch besmet kunt zijn en ziek kunt worden. Daarom laat je je 5 dagen na het laatste contact met jouw huisgenoot of nauw contact die corona heeft, testen bij de GGD.

Wat als partner positief test?

Related Posts