Hoe ver mag je uitbouwen?

Hoe ver mag je uitbouwen?

U mag geen verdieping plaatsen op uw aanbouw. Een vergunningsvrije aanbouw mag nooit boven 30cm boven de hoogte van de 1ste bouwlaag komen. Een vergunningsvrije aanbouw mag nooit hoger zijn dan vijf meter. Een vergunningsvrije aanbouw mag niet dieper zijn van vier meter.

Wat moet ik indienen voor een omgevingsvergunning?

Wat heb ik nodig voor de vergunningaanvraag? Om een omgevingsvergunning te verkrijgen dien je een aantal dingen aan te leveren, zoals bouwtekeningen, constructieberekeningen, bouwbesluit berekeningen en foto’s.

Hoe ver mag je bouwen tot erfgrens?

Er bestaat geen minimale afstand voor het bouwen tegen de erfgrens. Je mag op eigen grond dus gewoon tegen de erfgrens aan bouwen. Het wordt iets anders als je precies op de erfgrens wilt bouwen. Dit mag namelijk niet zomaar, omdat je anders met jouw bouwwerk of muur voor de helft op de grond van jouw buren staat.

Hoeveel mag je bijbouwen in je tuin?

groter dan 300 m2 90 m2 10% van het deel van het bebouwings gebied dat groter is dan 300 m2, tot een maximum van 150 m2. Stel, een bebouwingsgebied heeft een omvang van 80 m2. Dan mag volgens de tabel 50% daarvan worden bebouwd met bijbehorende bouwwerken. Dat is dus 40 m2.

Hoe diep mag je bouwen op perceel?

Aanbouwen mogen in principe 4 meter diep zijn en de maximale hoogte gelijk aan de begane grond, plus 30 cm (met een maximum van 5 meter). Bij recreatiewoningen en woonwagens mag je niet vergunningsvrij aanbouwen. Een aanbouw moet op de grond staan en mag geen dakterras of verdieping hebben.

Is een vergunningaanvraag openbaar?

Op de aangevraagde omgevingsvergunning is nog niet besloten. Gedurende de reguliere voorbereidingsprocedure willen omwonenden de stukken inzien, het algemene beleid is dat de stukken dan nog niet (echt) openbaar zijn (de aanvraag is namelijk in behandeling). Men mag de stukken dus wel inzien, maar geen kopie maken.

Waar worden vergunningen gepubliceerd?

DIGITALE PUBLICATIES VAN VERGUNNINGEN Aanvragen om vergunningen kunnen digitaal ingediend worden en worden vaak ook digitaal gepubliceerd net als de voornemens om vergunningen te verlenen en de verleende vergunningen. U kunt deze stukken meestal terugvinden op de website van uw eigen gemeente.

Welke vergunningen zijn afgegeven?

U kunt hierbij denken aan vergunningen voor bouwen, slopen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen, constructietekeningen en vergunningen voor milieu. Voor het vinden van afgegeven vergunningen is belangrijk te weten of de stukken van voor of na 1984 zijn.

Wat voor vergunning heb ik nodig?

Check of u vergunningen nodig heeft Via de vergunningcheck op Omgevingsloket.nl checkt u of en welke vergunningen u nodig heeft.

Gerelateerde berichten