Hoe verwijder je een angel van een bij?

Hoe verwijder je een angel van een bij?

Verwijder de angel door deze uit je huid te schrapen met je nagel of met de botte kant van een mes. Als je met een pincet of je vingers in de angel knijpt om deze eruit te trekken, knijp je onbedoeld meer gif in je huid. Was de plek van de steek en ontsmet deze met een ontsmettingsmiddel.

Waarom angel verwijderen?

Na een bijensteek blijven de angel en het gifapparaat achter in de huid en het gifapparaat blijft gif afgeven in de huid. De angel moet zo snel mogelijk verwijderd worden, met de nagel of door met de botte kant van een mes over de steek te gaan.

Waarom heeft een wesp een angel?

De angel wordt niet alleen ter verdediging gebruikt maar dient bij veel wespen voornamelijk om prooien te verlammen. Hommels, bijen en mieren vallen honing- of larvenrovende dieren aan. Dieren die al dan niet per ongeluk het nest beschadigen worden aangevallen door een zwerm woedende insecten.

Wat te doen bij Bijenbeet?

Dit doe je in overige gevallen:

  1. Schraap de angel weg met je vingernagel of de botte kant van een mes.
  2. Koel de plaats van de steek met een nat kompres of een coldpack.
  3. Gebruik zo nodig een zalf tegen de huidirritatie.
  4. Ga naar een huisarts als de steekplaats erg dik wordt.

Welk insect verliest zijn angel?

Een bij heeft een angel met weerhaken. Wanneer hij zich bedreigd voelt en vervolgens steekt, verliest hij daarmee de angel. De angel blijft namelijk in onze huid steken door de weerhaakjes die eraan zitten. De angel wordt van het lijfje van de bij afgescheurd en de bij sterft.

Hoe angel wesp verwijderen?

Verwijder zo snel mogelijk een eventuele angel:

  1. Dat doe je door van onder de insteekplaats opwaarts te drukken en te glijden met eender welk stomp voorwerp (bijv. je vingernagel, een bankkaart of de botte kant van een mes).
  2. Neem de angel niet vast met je vingers of een pincet.

Kan een bij meerdere keren steken?

Ze hebben een gladde angel en kunnen meerdere keren steken. Honingbijen kunnen maar één keer steken omdat hun angel bezet is met fijne weerhaakjes die blijven steken. Hierdoor komt een deel van de ingewanden mee naar buiten en zal de bij sterven.

Related Posts