Hoe voorkomt de pessarium een zwangerschap?

Hoe voorkomt de pessarium een zwangerschap?

Het pessarium zorgt er – in combinatie met zaaddodend middel – voor dat zaadcellen de baarmoeder niet (levend) kunnen bereiken: Het pessarium houdt de zaadcellen tegen. Het zaaddodend middel immobiliseert de spermacellen die toch voorbij het pessarium geraken. Daardoor kan een rijpe eicel niet bevrucht worden.

Wat is Barrièremethodes?

Barrièremethoden zijn vormen van anticonceptie die geplaatst worden voordat je geslachtsgemeenschap hebt. De betrouwbaarheid van een barrièremethode is sterk afhankelijk van of je het op de juiste manier gebruikt. Maar zelfs bij correct gebruik is de betrouwbaarheid altijd lager dan andere anticonceptiemethoden.

Hoe breng je een pessarium in?

Inbrengen van het pessarium Haak uw middelvinger door de ring en druk met uw andere vingers de buitenranden naar elkaar toe totdat de binnenranden elkaar raken. Om het pessarium gemakkelijker in te kunnen brengen, kan gebruikgemaakt worden van een glijmiddel op waterbasis.

Welke soorten spiraaltjes zijn er?

Er zijn twee soorten spiraaltjes: het koperspiraal en het hormoonspiraal. Het koperspiraal bevat geen hormonen en is daardoor geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. Met een koperspiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. Een hormoonspiraal, zoals Mirena of Kyleena, bevat progestageen.

Hoe Caya inbrengen?

Hoe wordt het Caya pessarium gebruikt? Door 4ml Caya gel aan te brengen op de rand van het pessarium wordt het inbrengen vergemakkelijkt. Houd het pessarium bij de gripnoppen vast en breng het in, in de vagina. Het pessarium wordt voorbij de baarmoedermond tot tegen de achterste vaginawand geschoven.

Kan je een pessarium zelf inbrengen?

Hiervoor is het van belang dat zij vertrouwd is met het aanraken van de eigen genitalia. Bovendien moet zij in een dusdanige lichamelijke conditie zijn dat ze het pessarium zelf kan inbrengen en verwijderen; een goede handfunctie is dan ook noodzakelijk.

Related Posts