Hoe weet je of je hechtingen nodig hebt?
Wanneer de wond niet schoon is en onvoldoende schoon gemaakt kan worden. Bij aanwijzingen voor een botbreuk of ontwrichting. Bij pijn, roodheid en zwelling die na enkele uren erger worden in plaats van minder. Wanneer je het getroffen lichaamsdeel niet kunt bewegen of gebruiken (functie- of krachtverlies).
Hoe gebruik je Steristrips?
Nadat de wond nat is geworden, mag je de huidlijm of steristrips droog deppen (niet droog wrijven!). De plek waar de wond zit, mag niet in water worden geweekt. De plek waar de wond zit, mag niet in aanraking komen met zeep. Een pleister over de huidlijm of steristrips is niet nodig, maar het mag wel.
Wanneer Kunt u de hechtingen verwijderen?
De arts spreekt met u af wanneer u de hechtingen kunt laten verwijderen. Maak hiervoor een afspraak bij de assistente. In het algemeen geldt dat hechtingen eruit mogen: in uw gezicht: na ongeveer 5 dagen; op uw hoofd, arm, hand en tenen: na ongeveer 1 week; op romp, benen en voetzolen: na ongeveer 2 weken
Wanneer mogen hechtingen eruit worden?
In het algemeen geldt dat hechtingen eruit mogen: in uw gezicht: na ongeveer 5 dagen. op uw hoofd, arm, hand en tenen: na ongeveer 1 week. op romp, benen en voetzolen: na ongeveer 2 weken. Als uw wond is geplakt, laat de lijmkorst na 5-10 dagen vanzelf los. ORS.
Wat zijn afzonderlijke hechtingen?
Deze kunnen we allemaal terugbrengen in twee grote categorieën, namelijk de afzonderlijke hechtingen en de onderhuidse hechtingen. Afzonderlijke hechtingen. Bij afzonderlijke hechtingen of ook wel onderbroken hechtingen genoemd, zijn er meerdere hechtingen in een wond. Dit zijn allemaal aparte boogjes die over de wond lopen.
Wat is een onderhuidse hechting?
Een onderhuidse hechting, ook wel een doorlopende hechting genoemd, zie je niet goed. Dit komt omdat de arts gebruik maakt van één hechting. Toch kunnen er grote wonden mee gehecht worden. Denk bijvoorbeeld aan een hechting na een heupprothese.