Hoe zet je Youngtimer op de zaak?

Hoe zet je Youngtimer op de zaak?

Ondernemers die een auto rijden van minimaal 15 jaar oud, kunnen gebruik maken van de youngtimer-regeling. Dat betekent dat je de auto ‘op je zaak zet’ en je bijtelling 35% over de dagwaarde is. Dat is weliswaar een hoger percentage dan de gebruikelijke 22% bijtelling voor auto’s van de zaak.

Hoe werkt youngtimer regeling?

De youngtimer regeling houdt in dat er een bijtelling van 35 procent op de dagwaarde geldt bij voertuigen van minimaal 15 jaar oud. Doordat de dagwaarde veel lager uitvalt dan de cataloguswaarde, wordt de youngtimer regeling door ondernemers geprijsd voor de gunstige bijtelling.

Wat zijn de regels voor een youngtimer?

Youngtimer regels De auto moet minimaal 15 jaar oud zijn. De auto moet zakelijk op naam gezet worden. Btw op een Youngtimer kan meestal niet teruggevorderd worden bij de Belastingdienst. Een Youngtimer wordt immers tweedehands gekocht en is daarom een ‘marge-auto’ en geen ‘btw-auto’.

Wat is een eenmanszaak?

Wat is een eenmanszaak? Een eenmanszaak is een rechtsvorm waarbij u de enige verantwoordelijke bent voor het bedrijf. Bij een eenmanszaak bent u privé aansprakelijk voor zakelijke schulden. U kunt maximaal één eenmanszaak oprichten. Deze kan wel verschillende handelsnamen, activiteiten en vestigingen hebben.

Wat zijn de kosten van een eenmanszaak?

Kosten. Bij KVK betaalt u eenmalig € 50 om uw eenmanszaak in te schrijven in het Handelsregister. Daarnaast bent u wettelijk verplicht een administratie bij te houden. U kunt dit uitbesteden aan een boekhouder of een accountant. De prijzen daarvoor liggen gemiddeld tussen de € 500 en € 1.000 per jaar.

Wat is eenmanszaak met personeel?

Een eenmanszaak met personeel heeft ook te maken met allerlei werkgeversrisico’s. Bijvoorbeeld hoge verzuimkosten door een langdurig zieke werknemer of een flinke schadeclaim door fouten van je personeel. Het is slim om van tevoren de nodige personeels­verzekeringen af te sluiten.

Hoe Schrijft u uw eenmanszaak in bij de Belastingdienst?

Uw eenmanszaak schrijft u in bij het Handelsregister van KVK. U hoeft uw bedrijf niet apart aan te melden bij de Belastingdienst. Dat gebeurt automatisch. De Belastingdienst bepaalt vervolgens of u ook ondernemer bent voor de omzetbelasting. In dat geval ontvangt u een btw-identificatienummer.

Related Posts