Hoeveel aandelen voor investeerder?

Hoeveel aandelen voor investeerder?

De investeerder wil graag beloond worden voor het risico dat hij loopt en zal een hoger percentage aandelen vragen. Hoe hoog het percentage is, bepaal je in de onderhandelingen. Voor een indicatie: bij een investering van rond de 100.000 euro ligt het gemiddelde percentage aandelen rond de 30%.

Kan een eenmanszaak aandelen hebben?

Zo hebben een eenmanszaak of vennootschap onder firma geen aandelen, en een naamloze en besloten vennootschap wel. Een ondernemer met een eenmanszaak kan dus nooit zijn medewerkers belonen met aandelen van het bedrijf, hij blijft altijd 100% eigenaar (en dus ook 100% verantwoordelijk).

Hoe kan ik aandelen verkopen?

Aandelen verkopen is eigenlijk vrij gemakkelijk. Het vinden van een koper, die de juiste waarde wil betalen, is de echte moeilijkheid. Om te beginnen omdat meningen over de bedrijfswaarde kunnen verschillen. Daarnaast is het soms lastig om een koper te vinden.

Hoe kan de verkoop van aandelen plaatsvinden?

Als het bedrijf is ondergebracht in een B.V., wordt meestal gekozen voor een aandelenoverdracht. Het bedrijf kan echter ook via een activa / passiva transactie worden verkocht. Verkoop van aandelen kan via een (onderhandse) koopovereenkomst plaatsvinden. De levering van de aandelen moet echter via de notaris, dit bij notariële akte.

Waarom kopen en verkopen aandelen van een BV?

Mede door dit proces en de bijkomende kosten (de notaris doet het natuurlijk niet gratis) is het kopen en verkopen van aandelen van een BV een proces dat even duurt en niet zo vaak voorkomt. Dit in tegenstelling tot een naamloze vennootschap (NV), waarbij aandelen in principe aan iedereen verkocht mogen worden en dit ook dagelijks gebeurt.

Wat leveren aandelen op?

Wie in aandelen belegt, verwacht er beter van te worden. Dat kan bij aandelen op twee manieren: de koers van het aandeel kan stijgen en als eigenaar van de betreffende onderneming heb je in principe recht op een deel van de winst, het dividend.

Wat is aandelen verkopen?

Een koper kan een aandeel kopen en deze zou kunnen stijgen. Daadwerkelijke winst is echter pas gemaakt op het moment dat dit aandeel met verkocht is na deze stijging. Hoewel kopen tegen de juiste prijs uiteindelijk de behaalde winst kan bepalen, garandeert verkopen tegen de juiste prijs de (eventuele) winst.

Related Posts