Hoeveel btw op auto zakelijk?

Hoeveel btw op auto zakelijk?

Als u een gebruikte auto koopt van een handelaar die de zogenoemde margeregeling toepast, of van een particulier, staat er geen btw op de factuur. U kunt dan ook geen btw aftrekken. Wel mag u de btw op onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten aftrekken voor zover u de auto voor uw onderneming gebruikt.

Hoe boek ik btw zakelijk gebruik privé auto?

Btw over het zakelijk gebruik boeken

  1. Ga naar Boekingen links in het hoofdmenu.
  2. Klik op Boeking.
  3. Kies als boeking soort Kosten en als categorie Reiskosten .
  4. Geef als omschrijving: Btw-teruggave zakelijk gebruik privéauto .
  5. Voer Totaal incl btw en het Totaal btw in.
  6. Voeg de inkoopbon toe.
  7. Klik op Opslaan.

Hoeveel is de BTW op een auto?

Er geldt altijd 21% BTW – zowel bij een auto als bij andere producten. Stel je koopt dus een product van € 12.100,- dan zit daar 21% BTW dus € 2.100,- in. Die € 2.100,- kun je dus terugvorderen nadat je die hebt betaald aan je levrancier. Echter betalen we in Nederland ook nog BPM.

Hoeveel btw op autolease?

Over bijna ieder product dat we kopen betalen we omzetbelasting, oftewel de BTW. Bij de aankoop of bij het leasen van een auto is dit niet anders. Het BTW-percentage is hierbij altijd 21%.

Is de auto van mij na private lease?

Met private lease word je geen eigenaar van de auto en ga je ook geen lening aan. Wel wordt beoordeeld of je de leaseprijs kunt (blijven) betalen. Daarom doet de leasemaatschappij een financiële controle en wordt je leasecontract geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Is een lease auto aftrekbaar?

Ja, de zakelijke kosten van een leaseauto zijn wel degelijk aftrekbaar. Als de leaseauto naast privé ook zakelijk wordt gebruikt door de zzp’er, dan mag er €0,19 per zakelijk gereden kilometer af worden getrokken van de winst van de onderneming.

Related Posts