Hoeveel Procent gamet?

Hoeveel Procent gamet?

Onder de 12 tot en met 16-jarigen komt dagelijks gamen bij bijna 43 procent van de jongens en 11 procent van de meisjes voor. In het basisonderwijs gaat het om respectievelijk bijna 50 procent en 20 procent. Deze gegevens zijn afkomstig uit het HBSC-onderzoek onder scholieren (Stevens e.a., 2018).

Hoelang gamen mensen gemiddeld?

In Nederland spelen ongeveer 7,6 miljoen Nederlanders gemiddeld 61 minuten per dag games. Bij de meeste mensen gaat het om spelletjes op een smartphone.

Hoeveel gamers zijn er?

Volgens een studie van DFC Intelligence zijn er wereldwijd bijna 3,1 miljard mensen die wel eens gamen. In het rapport onderzoekt de Amerikaanse analist het speelgedrag van consumenten rond midden dit jaar, verspreid over de verschillende platformen.

Hoeveel vrouwen gamen in Nederland?

Nederlandse vrouw gamet vaker dan man Daaruit blijkt dat ‘nog maar’ één op de drie gamers vrouw is. We zitten dus nog onder het internationale gemiddelde, maar ook hier is wel een stijging te zien. Het grappig is dat 44 procent van de vrouwen iedere dag zegt te spelen, tegenover slechts 40 procent van de mannen.

Hoe populair is gamen?

In het voortgezette onderwijs gamet 27% van de scholieren dagelijks (jongens 41%, meisjes 12%). Dat blijkt uit dit onderzoek onder scholieren. Jongens gamen vaker en langer dan meisjes. Bijna twee derde van de gamende meisjes (63%) besteedt minder dan een uur per dag aan gamen tegenover 19% van de jongens.

Hoeveel uur gamet een Nederlander gemiddeld per week?

Gamende jongens besteden meer tijd per week aan online gamen dan gamende meisjes: online gamende jongens besteden gemiddeld zo’n 21 uur per week aan online gamen, terwijl dit voor meisjes gemiddeld zo’n 10 uur per week is.

Hoeveel gamers telt Nederland?

9,3 miljoen Nederlanders spelen wel eens games. Dat staat gelijk aan 70 procent van de Nederlandse online bevolking. Onder jongeren behoort het spelen van games, naast internet en TV tot de top drie als het gaat om de tijd die per week hieraan besteed wordt.

Hoeveel PC gamers in Nederland?

Dus: 72 procent van de Nederlandse (online) bevolking speelt games. Vrijwel evenveel Nederlanders spelen games stand-alone op de PC, op gameportals en op consoles: ieder platform trekt ongeveer een derde van de populatie.

Hoeveel vrouwelijke gamers?

Helft gamers is vrouw Een recent onderzoek van Newzoo toont aan dat wereldwijd gezien bijna de helft van alle gamers vrouw is. Het gaat om 46 procent. Dat zijn dus zo’n miljard vrouwen die fanatiek gamen. Het vooroordeel dat games alleen nog voor mannen zijn weggelegd, gaat in deze moderne wereld dus echt niet meer op.

Related Posts