Kan een Nederlander in Duitsland een auto leasen?

Kan een Nederlander in Duitsland een auto leasen?

De werking van een auto leasen in Duitsland Het is mogelijk om zowel zakelijk als privé een auto in het buitenland te leasen. Je kunt dan ook terecht bij een van de vele Duitse autodealers voor het afsluiten van een leasecontract. Een mogelijkheid is het rijden van een auto met een buitenlands kenteken in Nederland.

Is auto leasen in Duitsland goedkoper?

In Duitsland zijn de lease auto’s goedkoper dan in Nederland.

Kan je een auto leasen in het buitenland?

Sinds 2012 staat er een nieuw artikel in de wet BPM (voor de liefhebber: artikel 14b wet BPM). Als u een auto huurt of zou leasen in het buitenland krijgt u, onder voorwaarden, een deel van de BPM terug. U betaalt dus per saldo alleen de BPM over de periode waarin u de auto huurt of least.

Hoe oud moet je zijn voor lease?

De minimum leeftijd is 18 jaar.

Hoe oud moet je zijn om auto te leasen?

De meeste leasemaatschappijen hanteren geen minimale leeftijd voor Private Lease. U moet uiteraard wel 18 jaar oud zijn en over een geldig rijbewijs beschikken. Bij een enkele leasemaatschappij is de minimumleeftijd 21 jaar.

Wat kost een auto leasen in Duitsland?

Audi Q7 3.0 TDI quattro Clean Diesel – import uit Duitsland

Looptijd Max. slotsom Lease
24 mnd. € 27.450,- € 1.107,22 p/mnd.
36 mnd. € 21.350,- € 964,30 p/mnd.
48 mnd. € 15.250,- € 885,15 p/mnd.
60 mnd. € 12.200,- € 794,30 p/mnd.

Wat kost een leaseauto in Duitsland?

Voorbeeld bijtelling auto Duitsland Zijn maandelijkse bijtelling is € 400 (1% van de cataloguswaarde) + € 240 (0,03% x 20 km x € 40.000) = € 640. Bij een belastingtarief in Duitsland van 30% zijn de ‘bijtellingskosten’ € 192.

Kan je als Belg een auto leasen in Nederland?

U kunt vrij van BTW leasen als u als Belgische belastingplichtige een wagen least bij een Nederlandse maatschappij. Deze techniek is beter gekend onder de benaming cross-borderleasing of intracommunautaire leasing en is perfect legaal.

Wat is import lease?

Dan kun je eens in het buitenland kijken. Je kunt namelijk heel eenvoudig een auto importeren om deze vervolgens te leasen. Dit wordt dan ook wel import lease genoemd. Import lease kent veel voordelen, maar toch werkt het net iets anders dan wanneer je een auto leaset in Nederland.

Related Posts