Kan ik een verbetertraject weigeren?

Kan ik een verbetertraject weigeren?

Tenzij we de vraag omdraaien: Mag je een verbetertraject weigeren? Het antwoord daarop is namelijk ook ‘ja’. Je kunt weigeren om aan een verbetertraject mee te werken. Maar juridisch gezien verzwak je daarmee je positie.

Wat is een PIP traject?

Verbetertraject. Een andere eis is dat de werkgever de werknemer tijdig moet hebben laten weten dat hij onvoldoende functioneert en hem in de gelegenheid gesteld hebben om zijn functioneren te verbeteren, het zogenaamde verbetertraject of ook wel performance improvement plan (PIP).

Kan werkgever coaching verplichten?

Een belangrijke vraag: kan de werkgever de medewerker verplichten om een verbetertraject te volgen? Het antwoord begint ergens anders: de werkgever is zelfs verplicht om een medewerker een verbetertraject aan te bieden. Dat is de eis voor goed werkgeverschap.

Wie maakt verbeterplan?

Bij het maken van een verbeterplan heeft zowel de werkgever als de werknemer een verantwoordelijkheid. We maken verschillende situaties mee: soms maakt de werkgever een verbeterplan zonder dat de medewerker hierbij betrokken is en wordt het verbeterplan als het ware opgedrongen aan de medewerker.

Hoe kan ik een erkend coach worden?

Om coach te worden, hoef je geen speciale hbo- of mbo-opleiding of cursus te volgen. Echter, als je een erkend coach wilt worden, is het wel raadzaam om een gerichte opleiding of cursus te volgen. Je krijgt dan een erkend diploma en wordt serieuzer genomen.

Wat is een goede coach?

Een goede coach is een getrainde professional die een opleiding in coaching heeft doorlopen. Coaching is een beroep geen hobby. In een coachingsopleiding krijgen coaches de middelen aangereikt om een goed coachingsgesprek te houden. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, omdat een goed coachingsgesprek aan allerlei voorwaarden moet voldoen.

Wanneer Kunt u worden ontslagen?

U kunt in de volgende gevallen worden ontslagen: Om bedrijfseconomische redenen (o.a. collectief ontslag) Bijvoorbeeld bij een reorganisatie, bedrijfssluiting of bedrijfsverhuizing. U bent langdurig arbeidsongeschikt. U mag de eerste 2 jaar dat u ziek of arbeidsongeschikt bent niet ontslagen worden. Daarna is dit wel mogelijk.

Related Posts