Kan je wegenbelasting in termijnen betalen?

Kan je wegenbelasting in termijnen betalen?

U kunt een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aanvragen met het formulier Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling en/of premie voor ondernemers. Wij beoordelen uw verzoek en dat kost tijd. U krijgt binnen 8 weken na ontvangst van uw verzoek een brief met onze reactie.

Wat gebeurt er als je wegenbelasting niet op tijd betaald?

Doet u geen, of geen juiste aangifte motorrijtuigenbelasting? Dan krijgt u vanaf uw 1e verzuim een naheffingsaanslag met een verzuimboete. Deze verzuimboete is 100 procent van de belasting die u door uw verzuim niet hebt betaald, maar bedraagt minimaal € 55 en maximaal € 5.514.

Hoe kan ik het betalen van de wegenbelasting?

Het betalen van de wegenbelasting kan elke maand geschiedden en hoef je op zo een manier niet in één keer een groot bedrag uit te geven. Voor het betalen hoef je trouwens niet speciaal uit huis te gaan en kan alles via een automatisch incasso of acceptgiro plaatsvinden. Bij automatisch incasso wordt het bedrag elke eind van de maand ingehouden.

Wanneer mag u een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting betalen?

In termijnen betalen (alleen bij voorlopige aanslag inkomstenbelasting en voorlopige aanslag vennootschapsbelasting) U mag een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en voorlopige aanslag vennootschapsbelasting die u krijgt in het jaar waarover de belasting gaat, in termijnen betalen.

Wat is de betalingstermijn van de belastingaanslag?

Het aantal termijnen waarin u de belastingaanslag betaalt, hangt af van de datum die op de aanslag staat. Als er na die datum minder dan 2 hele maanden overblijven, geldt een betalingstermijn van 6 weken.

Hoe kunt u betalen aan de Belastingdienst?

Betalen aan de Belastingdienst? Via internetbankieren, acceptgiro, automatische incasso, door verrekening met geld dat u krijgt van de Belastingdienst.

Related Posts