Kun je dingen uit China bestellen?

Kun je dingen uit China bestellen?

Ja, die grote webwinkels zoals AliExpress zijn betrouwbaar ja. Die zijn aangesloten bij IOSS: dat betekent dat de btw al in de prijs zit. Je krijgt dan gewoon een btw-bon (voor ondernemers aftrekbaar). Er komen geen extra kosten bij, en vaak ook geen import-kosten, zie verderop.

Hoeveel importkosten uit China?

Als je producten uit China in Nederland importeert, betaal je Nederlandse invoer-btw over de douanewaarde plus de verschuldigde invoerrechten. In bovenstaand voorbeeld betaal je dus 21% invoer-btw over een bedrag van 6.720 euro, dat is 1.411,20 euro.

Wat koopt China van Nederland?

De Chinezen importeren ruim 200 miljard euro aan goederen en diensten uit de EU. Hiervan komt 45 procent uit Duitsland en 5 procent uit Nederland. Machines en vervoermaterieel vormen de belangrijkste groep exportproducten die vanuit de EU naar China gaat.

Is Banggood hetzelfde als AliExpress?

AliExpress vs Banggood. ze richten zich allebei op het verkopen van producten voor de laagst mogelijke prijs. Banggood heeft daarnaast een extra service. Als jij hetzelfde product goedkoper ziet op een andere website, zal BangGood de prijs verlagen.

Hoeveel invoerrechten moet ik betalen?

Is uw aankoopbedrag € 150 of meer? Dan betaalt u ook invoerrechten. Reken op 0 tot 12% invoerrechten. Bekijk de invoerrechten en btw voor veel gekochte producten.

Welke producten komen uit China?

Uit China halen we relatief veel hightechproducten, zoals computers, laptops en mobiele telefoons. De invoerwaarde van goederen uit China bedroeg 43,0 miljard euro in 2019. In termen van waarde is China, met een aandeel van ruim 9 procent, onze derde handelspartner voor de import van goederen, na Duitsland en België.

Wat is de waarde van China?

Wisselkoers Chinese Yuan (CNY)

1 CNY = Units 1 Unit = CNY
Amerikaanse Dollar 0,1569 6,3724
Britse Pond 0,1188 8,4145
Euro 0,1426 7,0106
Japanse Yen 19,0030 0,0526

Related Posts