Waar staat RX voor?

Waar staat RX voor?

Röntgenfoto’s zijn opnamen van het lichaam die gemaakt worden met behulp van röntgenstraling. Tijdens het onderzoek ligt u op een tafel met daar boven een röntgenbuis. Uit deze buis zullen röntgenstralen gestuurd worden door het te onderzoek lichaamsdeel.

Wat is RX of Scaled?

Als je de work-outs exact kunt uivoeren zoals ze beschreven zijn, dan wordt dat omschreven als Rx’ed. Rx’ed is de Engelse medische term voor as prescribed dat in het Nederlands ‘zoals voorgeschreven’ betekent. Op die manier geeft een arts doseringsadvies voor medicijnen.

Wat is een Metcon?

METCON: Metabolic condition. Deze type workouts hebben vaak intervallen en zijn vooral bedoeld om je uithoudingsvermogen te verbeteren, kracht op te bouwen en vet te verbranden. RFT: Rounds for time. Dit betekent dat je binnen een bepaalde tijd een aantal rondes van een reeks aan oefeningen dient af te leggen.

Wat betekent EMOM bij CrossFit?

EMOM staat voor ‘Every Minute On the Minute’ en is een populaire vorm van (cardio) training. Kort gezegd komt het er op neer dat je een workout doet met verschillende oefeningen en de sets of rondes van de oefeningen van je workout op de minuut start.

Wat is een CT?

Een CT-scan (Computer Tomografie) is een onderzoekstechniek die gebruik maakt van röntgenstraling om het lichaam of bepaalde lichaamsdelen gedetailleerd in kaart te brengen. Elk lichaamsdeel kan met een CT-scan onderzocht worden.

Hoe schrijf je CrossFit?

De fitness- en krachttrainingswereld is een wereld vol met hypes. Crossfit is één van de nieuwere hypes. Crossfit combineert verschillende sporten als gewichtheffen, roeien, hardlopen en bodyweight oefeningen en laat deze samensmelten tot een WOD (workout of the day).

Wat zijn WODS?

Een WOD is een term waarmee een training wordt bedoeld. Het is een afkorting en staat voor Workout of the Day. Vooral bij Crossfit wordt deze term veel gebruikt. Een WOD training bevat vaak slechts enkele oefeningen.

Wat is een Amrap?

AMRAP is de afkorting van As Many Repetitions As Possible. Nederlands vertaald is het dus zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk.

Wat is Metabolic training?

Met deze training richt je je op verschillende soorten energieverbranding. Het aerobic element helpt bij het gebruik van vette zuren als een energiebron, terwijl de intensiteit genoeg spiervezels ‘beschadigd’ om het herstelproces en groei te bevorderen.

Hoe werkt een EMOM?

EMOM staat voor every minute on the minute. Dit houdt in dat zodra de minuut start je begint met het doen van het aantal herhalingen van een bepaalde oefening. Wanneer je klaar bent, heb je de rest van de minuut rust en dan start je op de minuut met de volgende (of dezelfde) oefening.

Wat is de WOD?

Wat doet een CT-scan?

Met een CT-scan maken we foto’s van dwarsdoorsnedes van weefsels of organen. Dus van de binnenkant van uw lichaam. Op de foto’s kunnen we zien of er afwijkingen zijn in botten en organen. We doen dit onderzoek om te kijken of iemand een bepaalde aandoening heeft.

Related Posts