Waar wordt de Suzuki Swift gebouwd?

Waar wordt de Suzuki Swift gebouwd?

Suzuki startte in 1992 met de productie van auto’s in Europa. Onlangs verliet de 2,5 miljoenste Suzuki het fabrieksterrein in het Hongaarse Esztergom. Hier worden momenteel de modellen Splash, Swift en S-Cross gebouwd. De productiecapaciteit is in de loop der jaren fors toegenomen tot 300.000 eenheden per jaar.

Waar wordt Suzuki Vitara gemaakt?

Suzuki heeft de eerste exemplaren van de Vitara in zijn fabriek te Esztergom geproduceerd. In de Hongaarse faciliteit rolt de suv tezamen met de S-Cross en Swift van de band. Het is de bedoeling dat er nog dit jaar 70.000 stuks van de suv het levenslicht zullen zien.

Heeft Suzuki elektrische auto?

Suzuki bouwt eerst het programma vol-hybrides uit en richt zich daarna meer op plug-inhybrides en volledig elektrische auto’s. De eerste batterij-elektrische auto van Suzuki komt in India op de markt en is een BEV-variant op basis van de Wagon R, een auto die Suzuki in Europa niet levert.

Is een Suzuki Swift een goede auto?

Conclusie. De Suzuki Swift is een leuke auto. Hij heeft iets eigens en als dat je aanspreekt, dan is dit zo’n auto die echt ‘je maatje’ kan worden. Hij rijdt heel behoorlijk, is goedkoop in onderhoud en bovendien is de kwaliteit zodanig dat onverwachte kosten zelden of nooit zullen voorkomen.

Heeft Suzuki Swift een turbo?

De Sprint werd ook geleverd met een 1.0 liter driecilinder turbo motor met 80 pk JIS. In Nederland werden de eerste Swift modellen geleverd op kenteken “sa310” (driecilinder 1.0 liter 50 pk) en sa413 (viercilinder, 1.3 liter 67/73 pk GL/GS), later werd dit veranderd naar gewoon Swift.

Waar wordt de Suzuki Ignis gebouwd?

De Ignis is gebouwd op de vijfde iteratie dit platform waarbij de rigiditeit en botsveiligheid centraal staan. Verder is de bestuurbaarheid, rijcomfort en gewichtsverdeling verbeterd. De Suzuki Ignis wordt geproduceerd in Japan in de Sagara-fabriek en in India door Maruti Suzuki.

Welke Suzuki is elektrisch?

1.4 Smart Hybrid aandrijflijn De nieuwe 1.4-liter Smart Hybrid-aandrijflijn heeft een 48-volt startgenerator die ook als elektromotor dient en een 48 volt lithium-ion-accu. De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren.

Wat is een Suzuki Swift?

De Swift heeft een Smart Hybrid aandrijflijn, daarbij ondersteund een elektromotor de 1.2-liter benzinemotor. De Smart Hyrbid Swift is tevens leverbaar als CVT automaat of AllGrip. En ook de Swift Sport uitvoering is een hybride met een 1.4-liter turbomotor (129 pk) met elektromotor (13 pk).

Waar komt het automerk Suzuki vandaan?

Suzuki (スズキ株式会社, Suzuki Kabushikigaisha) is een Japanse multinational die vooral bekend is als fabrikant van auto’s en motorfietsen. Het hoofdkantoor staat in Hamamatsu, Japan.

Related Posts