Inhoudsopgave
Waarom biologie studeren?
Waarom Biologie studeren? Biologie is een breed en dynamisch vakgebied. Als bioloog kijk je het ene moment naar DNA en het volgende moment naar ecosystemen. Ook kun je pionieren op nieuwe onderzoeksgebieden zoals biotechnologie, moleculaire genetica of het duurzaam beheer van de aarde.
Wat leer je bij studie biologie?
Tijdens de bacheloropleiding Biologie onderzoek je levende systemen in mensen, dieren en planten. Van molecuul tot ecosysteem. Je bestudeert niet alleen organismen, maar bekijkt ook hoe zij functioneren en interacteren in een groter netwerk.
Wat heeft een bioloog nodig?
Om als Bioloog aan de slag te gaan is een opleiding Biologie het meest voor de hand liggend. Deze opleiding kan op HBO en WO niveau gevolgd worden. Op WO niveau wordt de Bioloog het meest opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker.
Wat kun je doen met diploma biologie?
Ongeveer een derde van de biologen werkt in het fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek, aan de universiteit of daarbuiten, in een wetenschappelijk instituut. Er zijn ook veel biologen actief bij bedrijven, veelal in de life sciences, biotechnologie of de milieusector. Ook de overheid heeft biologen nodig.
Waar kun je medische biologie studeren?
Medische biologie/biomedische wetenschappen is als zodanig ook een studierichting aan verschillende universiteiten en hogescholen in Nederland, zoals:
- Hogeschool van Amsterdam.
- Radboud Universiteit Nijmegen.
- Rijksuniversiteit Groningen.
- Universiteit van Amsterdam.
- Universiteit Leiden.
- Universiteit Utrecht.
- Vrije Universiteit.
Welke universiteit is het beste voor biologie?
De beste plek om biologie te studeren is Wageningen. Studenten zijn te spreken over het hoge niveau van de stof en deskundigheid van hun docenten. Je wordt daar flink aan het werk gezet, met veel colleges en practica. Wellicht is dat ook de reden dat de studenten niet bijzonder snel afstuderen.
Hoeveel wiskunde voor biologie?
Een richting met 6 uur wiskunde is ideaal. Maar ook met minstens 4 uur wiskunde en een aantal uren scheikunde/fysica/biologie in het laatste jaar secundair onderwijs in combinatie met goede studieresultaten moet je de studies biologie aankunnen. Meer wiskunde verhoogt je slaagkansen.
Wat kun je met Moleculaire levenswetenschappen?
En hoe kun je met moleculen iemand beter maken? Dat is waar de studie Moleculaire levenswetenschappen om draait. Je draagt als moleculair levenswetenschapper onder andere bij aan nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg zoals Stamceltherapie, personalized medicine en zelfhelende materialen.
Wat is Moleculaire wetenschappen?
Wie goed is in biologie, wiskunde en scheikunde en een fascinatie heeft voor biologische en medische processen kan tijdens de studie Moleculaire levenswetenschappen alles leren over moleculen en cellen.
Kan je arts worden zonder natuurkunde?
Kun je je dan zomaar inschrijven voor een studie geneeskunde? Helaas is dat niet het geval. Je moet eerst bewijzen dat je over voldoende voorkennis beschikt binnen het profiel natuur en gezondheid op vwo-niveau.