Waarom krijg ik motorrijtuigenbelasting terug?

Waarom krijg ik motorrijtuigenbelasting terug?

De belasting die u te veel hebt betaald vanaf het moment dat het motorrijtuig niet meer op uw naam staat geregistreerd bij de RDW, krijgt u automatisch terug. Dit geldt ook wanneer u via automatische incasso betaalt. Bedragen van € 5 of minder worden niet terugbetaald.

Wat is de verkeersbelasting voor een auto?

Als u een auto koopt, moet u bovenop de aankoopprijs ook nog een aantal belastingen betalen. De jaarlijkse verkeersbelasting wordt berekend op basis van onder meer het vermogen (KW – kilowatt) van het voertuig. Voor een aantal voertuigen zoals autobussen en vrachtwagens wordt de verkeersbelasting niet automatisch aangerekend.

Is de autobezitter verplicht wegenbelasting te betalen?

Elke autobezitter is verplicht om wegenbelasting te betalen. Deze verplichting gaat lopen vanaf het moment dat de auto op naam is overgeschreven. De provincie waarin de kentekenhouder woonachtig is, het gewicht van het voertuig en de brandstof waar de auto op rijdt, bepalen allen tezamen de hoogte van het te betalen bedrag aan wegenbelasting.

Wat is de teruggave motorrijtuigenbelasting bij verkoop?

Teruggave motorrijtuigenbelasting bij verkoop. Wanneer de verkoop van de auto rond is, wordt het kenteken overgeschreven op naam van de nieuwe eigenaar. De oude eigenaar krijgt een vrijwaringsbewijs en de nieuwe eigenaar krijgt de aanslag wegenbelasting automatisch op de mat.

Hoe kunt u de motorrijtuigenbelasting betalen?

U kunt de motorrijtuigenbelasting voor uw personenauto, bestelauto, kampeerauto, motor of autobus betalen via automatische incasso. Via automatische incasso betaalt u per maand. U betaalt altijd op tijd. Betaalt u nog niet via automatische incasso? Vraag dan een machtigingsformulier aan bij de BelastingTelefoon Auto.

Hoe wordt wegenbelasting verrekend?

Krijg ik geld terug van de wegenbelasting na de aan- of verkoop? Wanneer je automatisch betaalt (automatische incasso) ontvang je het teveel betaalde bedrag automatisch terug op je rekening. Heb je te weinig betaald, dan wordt dat deel alsnog afgeschreven van je rekening.

Wanneer moet u de motorrijtuigenbelasting op tijd betalen?

U moet de motorrijtuigenbelasting op tijd betalen. De uiterste betaaldatum staat op de rekening die wij u sturen. Als u niet, niet volledig of te laat betaalt, kunt u een naheffingsaanslag krijgen. Als u ons machtigt de motorrijtuigenbelasting automatisch af te schrijven, voorkomt u dat u niet op tijd betaalt en een naheffingsaanslag met boete

Related Posts