Wanneer betaalt u de wegenbelasting?

Wanneer betaalt u de wegenbelasting?

U betaalt de wegenbelasting iedere 3 maanden met een acceptgiro. Maar u kunt de Belastingdienst ook machtigen de belasting per maand af te schrijven. Een automatische machtiging kan niet voor vrachtwagens. Motorrijtuigenbelasting berekenen. Hoeveel belasting u moet betalen, hangt onder meer af van: het soort motorrijtuig; het gewicht; het soort

Wanneer krijg ik geld terug van de wegenbelasting?

Krijg ik geld terug van de wegenbelasting na de aan- of verkoop? Wanneer je automatisch betaald (automatische incasso) ontvang je het teveel betaalde bedrag automatisch terug op je rekening. Heb je te weinig betaald, dan wordt dat deel alsnog afgeschreven van je rekening.

Wat is de wegenbelasting van de personenauto?

Elke gewichtsklasse heeft weer een ander wegenbelastingtarief. Het maximale gewicht voor een personenauto is 5050 kg. Het type brandstof bepaalt ook de hoogte van de wegenbelasting. Een benzine-motor is goedkoper in de wegenbelasting dan een diesel.

Wat is de vrijstelling wegenbelasting van de bestelbus?

Een bestelbus heeft vrijstelling van wegenbelasting wanneer: Bestelbus 40 jaar of ouder is, een buitenlands kenteken bezit. Een gedeeltelijke vrijstelling wegenbelasting voor een bestelauto wanneer er een rolstoelinstallatie is.

Wat is de verkeersbelasting voor een auto?

Als u een auto koopt, moet u bovenop de aankoopprijs ook nog een aantal belastingen betalen. De jaarlijkse verkeersbelasting wordt berekend op basis van onder meer het vermogen (KW – kilowatt) van het voertuig. Voor een aantal voertuigen zoals autobussen en vrachtwagens wordt de verkeersbelasting niet automatisch aangerekend.

Wanneer moet u motorrijtuigenbelasting betalen?

Heeft u een of meer motorrijtuigen (een personenauto, bestelauto, motor, autobus of vrachtwagen) voor uw onderneming? Dan moet u motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) betalen. Motorrijtuigenbelasting betalen. Als u het motorrijtuig op uw naam zet, krijgt u automatisch een rekening van de Belastingdienst.

Related Posts