Wat doe ik als weduwe met mijn nieuwe partner en de erfenis?

Wat doe ik als weduwe met mijn nieuwe partner en de erfenis?

Als er geen testament is opgesteld, treden bij een huwelijk de wettelijke rechten en plichten van de langstlevende partner in werking. Dat houdt in dat de nieuwe huwelijkspartner van vader of moeder de beschikking krijgt over de hele erfenis.

Wat gebeurt er na overlijden in ziekenhuis?

Als iemand in het ziekenhuis overlijdt, verlenen artsen en verpleging de laatste zorg zoals het dichten van een wond en het verwijderen van infusen en katheter. Als de naaste familie bij het overlijden aanwezig is, kan die daarna doorgaans even afscheid nemen van de overledene.

Wat bij verdacht overlijden?

Bij een verdacht overlijden vraagt de dienst bevolking ook volgende documenten: het proces-verbaal van de politie. de toelating tot begraven of crematie van de procureur des Konings.

Wat als een van de ouders sterft?

Zoals gezegd kun je het kindsdeel niet meteen opeisen als een van je ouders overlijdt en de ander nog leeft. Maar dit wordt wel als erven gezien en dus moet er erfbelasting worden betaald. De langstlevende ouder draagt de erfbelasting af. Dit bedrag wordt dan afgetrokken van de vordering voor het kind.

Wat gebeurt er met je kind als beide ouders overlijden?

Gezamenlijk ouderlijk gezag (2 ouders): de andere ouder Dan krijgt de andere ouder automatisch alleen het gezag. Als u allebei overlijdt, bepaalt de rechter wie voogd wordt. Heeft u als ouders een voogd benoemd in uw testament of laten aantekenen in het gezagsregister?

Wie betaalt ziekenhuiskosten na overlijden?

Meestal zijn dat de kosten van de ziekenhuisopname. Normaal moeten de erfgenamen die kosten betalen. De schuld behoort tot het passief van de erfenis en wordt betaald met het geld dat in de erfenis zit.

Wie mag een overlijden vaststellen?

Dit gebeurt door de huisarts, behandeld arts (in een ziekenhuis) of door de gemeentelijke lijkschouwer. De wet schrijft voor dat het lichaam van de overledene door een arts moet worden onderzocht.

Wie wordt er verwittigd bij overlijden?

De nabestaanden van de overledene kunnen zelf het overlijden aangeven bij de burgerlijke stand van de gemeente en de uitvaart regelen. U kunt ook een beroep doen op een begrafenisondernemer voor de volledige afhandeling en administratie van de uitvaart.

Hoe kan ik de overlijdensakte opvragen?

Hoe kan ik de overlijdensakte opvragen? Met de overlijdensverklaring kan de familie of een uitvaartverzorger aangifte doen bij de burgerlijke stand van de gemeente waarin de persoon is overleden. De gemeente maakt vervolgens de akte van overlijden op. De uitvaartverzorger en familie krijgen hiervan een uittreksel.

Waar is de overlijdensakte opgesteld?

De overlijdensakte wordt opgesteld in de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente in kwestie stuurt de akte daarna door naar de gemeente waar de overledene woonde. U kunt een uittreksel of afschrift van de overlijdensakte aanvragen bij het gemeentebestuur waar de persoon is overleden.

Wat is een akte van overlijden?

Akte van overlijden. Een akte van overlijden bewijst het feit van het overlijden en stelt de identiteit van de overledene vast. Deze akte is nodig vooraleer de ambtenaar van de burgerlijke stand de toestemming tot vervoer en begraving of crematie van de overledene kan geven. De akte van overlijden vermeldt:

Waar moet het overlijden aangegeven worden?

Het overlijden moet aangegeven worden bij de burgerlijke stand van de gemeente waar de persoon is gestorven en in de gemeente waar de begrafenis of crematie zal plaatsvinden.

Related Posts