Wat doe je op de servicedesk?

Wat doe je op de servicedesk?

Een servicedesk medewerker (ook wel helpdeskmedewerker of support medewerker) zorgt ervoor dat alle vragen en problemen die gerelateerd zijn aan ICT zo snel mogelijk worden opgelost en afgehandeld. Zo hoeft het werk niet stil te vallen en kunnen medewerkers snel weer door met hun werk!

Wat is het verschil tussen 1e lijn en 2e lijn?

Medewerkers van de helpdesk zijn op te delen in verschillende niveaus. De eerstelijns helpdeskmedewerkers handelen vaak als eerste de binnenkomende incidenten af door ze aan te nemen, te registeren en indien niet oplosbaar door te zetten naar de tweedelijns helpdeskmedewerkers.

Wat is een support desk?

Een helpdesk is een locatie of persoon waar veelal telefonisch of per e-mail vragen kunnen worden gesteld, storingen kunnen worden gemeld of advies kan worden verkregen over een bepaald product of service.

Wat is het verschil tussen een helpdesk en een servicedesk?

Daar waar een helpdesk vaak problemen alleen registreert, oplost en/of doorstuurt naar een tweede lijn, ligt bij de servicedesk de dienstverlening een niveau hoger. Bij een servicedesk worden bijvoorbeeld ook autorisaties verleend en ICT-gerelateerde bestellingen aangenomen.

Waar moet een servicedesk aan voldoen?

Graag geef ik je 10 belangrijke tips om de dienstverlening van jouw servicedesk te optimaliseren.

  1. Wees zichtbaar.
  2. Houd de klanttevredenheid in de gaten.
  3. Standaardiseer je dienstverlening.
  4. Omarm selfservice.
  5. Deel je kennis.
  6. Communiceer.
  7. Registreer.
  8. Maak goede rapportages.

Wat is 2e lijn?

De tweedelijnszorg is zorg van alle hulpverleners waarvoor je een verwijzing nodig hebt. Dit zijn bijvoorbeeld alle specialisten in het ziekenhuis of de kliniek. Maar ook revalidatie en psychische hulp vallen onder tweedelijnszorg. Zonder verwijzing kun je niet bij deze zorgverleners terecht.

Wat is een goede helpdesk?

Overzichtelijke context. Een goede helpdesk laat alle klantinformatie in één duidelijk overzicht zien waardoor uw team meteen de contactgeschiedenis ziet en van tevoren al weet waarvoor de klant contact heeft opgenomen.

Related Posts