Wat doe je tegen langpootmuggen?

Wat doe je tegen langpootmuggen?

Met behulp van aaltjes. Zodra je deze aaltjes uitzet in jouw grasmat, gaan de beestjes direct aan de slag. De aaltjes zoeken de larven van langpootmuggen op en dringen hier binnen. Wanneer zij eenmaal in de emelten zitten, sterft de larve binnen de kortste keren.

Kan een engerling bijten?

Men zegt dat zo’n engerling met zijn kaken venijnig hard kan bijten en dat je daarom best handschoenen draagt.

Hoe lang blijven engerlingen in de grond?

Het aantal jaren dat de larve onder de grond blijft, is afhankelijk van soort en klimaat. De junikever heeft een éénjarige cyclus, de rozenkever een tweejarige. De larven van de meikever blijven tot drie jaar onder de grond.

Waarom zoveel langpootmuggen?

Maar zowel de muggen als de larven dienen als een enorm belangrijke voedselbron voor andere dieren, vooral voor vogels. De afgelopen jaren namen de aantallen van de weidelangpootmug op veel plaatsen af, wellicht door verdroging.

Waarom zitten er zoveel langpootmuggen?

Langpootmuggen leven ongeveer twee weken; die periode gebruiken ze om zich voort te planten. Het warme en vochtige weer van deze nazomer zijn bovendien de ideale omstandigheden voor de larven van langpootmuggen om zich snel te ontwikkelen, waardoor ze plots met heel veel zijn.

Hoe krijg je engerlingen weg?

Er zijn geen chemische producten beschikbaar om engerlingen effectief te bestrijden, maar er is gelukkig wel een natuurlijke oplossing, namelijk aaltjes. Aaltjes (nematoden) zijn een natuurlijke vijand van veel insecten en hun larven.

Hoe pak je engerlingen aan?

Voor het bestrijden van engerlingen in het gazon gebruik je Aaltjes tegen engerlingen in gazon. En voor het bestrijden van emelten in het gazon gebruik je Aaltjes tegen emelten en trips. Je krijgt de aaltjes vers geleverd zodat ze 100% werken. Deze vermeng je gemakkelijk met water en giet je uit over het gazon.

Gerelateerde berichten