Wat is beter sleeve of GBP?

Wat is beter sleeve of GBP?

Voorkeur voor een sleeve “Voor patiënten met bijvoorbeeld diabetes én een hoog cholesterol is een gastric bypass vaak een beter alternatief. Maar als er geen harde redenen zijn om voor een bypass te moeten gaan, zien we dat veel patiënten voorkeur uitspreken voor een sleeve.”

Hoe snel afvallen na sleeve?

Dit verschilt van persoon tot persoon en heeft ook te maken met uw eet- en beweegpatroon. Als u ouder bent en gewend aan veel eten, dan gaat dit langzamer. Gemiddeld valt u 5 kilo per maand af. Eén jaar na de operatie zit u meestal op het maximale gewicht dat u kunt afvallen.

Welke operaties bestaan er om te vermageren?

Welke operaties zijn er?

  • Gastric Bypass. Tijdens de gastric bypass operatie wordt de maag verkleind en het spijsverteringskanaal gedeeltelijk omgeleid (bypass).
  • Gastric Sleeve. Bij een gastric sleeve verwijdert de chirurg een groot deel van uw maag.
  • SADI.
  • Gastric Band (maagband)

Wat is Redo gastric bypass?

Ook wordt er soms voor de eerste operatie al besproken dat er na verloop van tijd een tweede operatie moet gebeuren. Dit doen we bijvoorbeeld bij patiënten met een extreem hoog BMI. Vallen deze patiënten te weinig af dan kunnen we de sleeve omzetten naar een gastric bypass of SADI. Ook dit noemen we een redo.

Wat is een Maagsleeve?

De gastric sleeve is een operatie waarbij de maag wordt verkleind. Deze operatietechniek is niet zo oud als de gasttic bypass, maar wat betreft gewichtsvermindering en vermindering van de gezondheidsrisico’s die samenhangen met overgewicht, zijn er al veel aanwijzingen voor goede resultaten op langere termijn.

Hoe kan ik een gastric bypass krijgen?

De operatie Bij een gastric bypass wordt eerst de maag een stuk kleiner gemaakt. Vanuit de kleinere maag die overblijft, maakt de chirurg een verbinding met de dunne darm. Meestal na ongeveer 180 centimeter wordt dit deel dunne darm weer verbonden met het stuk dat oorspronkelijk van de maag en gal afkomt.

Wat is beter gastric bypass of maagverkleining?

Het verschil met de ‘gewone’ maagverkleining is dat er hier een groot gedeelte van de maag wordt verwijderd. Wat overblijft, is een smalle buisvormige maag. Het voedsel kan hier alleen maar doorheen, het wordt niet meer opgeslagen. Doordat je nog maar een kleine maag overhebt zit je sneller vol.

Hoe lang niet werken na gastric sleeve?

Na een gastric sleeve kunnen er pijnklachten ontstaan aan de linker zijde van de buik door een specifieke hechting in de spierlaag. Uw wondjes moeten genezen zijn voordat u weer gaat werken. Na ongeveer drie tot vier weken kunt u uw werkzaamheden weer oppakken.

Waarom niet eten en drinken tegelijk na sleeve?

Drink niet tijdens het eten. Dit is omdat het drinken het eten wegspoelt uit je maag richting je dunne darm (met name het geval bij een (mini) gastric bypass) en er hierdoor minder verzadiging optreedt. Je blijft dus honger houden met het risico dat je teveel gaat eten.

Related Posts