Wat is de slechte school?

Wat is de slechte school?

Een school wordt als zeer zwak bestempeld door de inspectie als de school belangrijke tekortkomingen vertoont en leerlingen onvoldoende voorbereidt op hun leven na de schoolperiode. De inspectie publiceert het overzicht van zwakke en zeer zwakke scholen.

Hoe weet je of een school goed is?

Ga naar www.onderwijsinspectie.nl, voer een schoolnaam in en je kunt het officiële opbrengstenoverzicht bekijken. Je kunt ook zelf direct een vraag stellen aan de inspectie.

Hoe weet je of een middelbare school goed is?

Hoe kies ik een goede middelbare school voor mijn kind?

 • Zoek en vergelijk middelbare scholen online. Zoek en vergelijk middelbare scholen in uw regio.
 • Download of vraag naar schoolgids of schoolplan.
 • Bezoek de open dag van een school.
 • Vraag de basisschoolleraar welke school bij uw kind past.

Wat is de slechtste school van Amsterdam?

In Amsterdam zijn binnen één jaar vijf basisscholen als zeer zwak beoordeeld. Het gaat om de Barbaraschool, de Lotusschool, Basisschool Mobiel, De Ontplooiing en De Springplank, zo blijkt uit de lijst zeer zwakke basisscholen van de Onderwijsinspectie in oktober 2018.

Wat is de slechtste school in Nederland?

Van de vijf scholen die in de ‘schaamlijst’ voorkomen zijn er vier gevestigd in de brede Haagse regio: De havo van het Wateringse Veld College (WVC) in Den Haag, Stedelijk College (vmbo k en gt) in Zoetermeer, Lentiz (vmbo gt) in Maassluis en de havo van het Grotius College in Delft.

Wat is de beste school van Amsterdam?

Basisschool Laterna Magica is dit jaar voor het eerst in de prijzen gevallen. “Ontzettend leuk,” zegt directeur Annette van Valkengoed.

Hoe staan scholen aangeschreven?

Op de website scholenopdekaart.nl vindt u uitgebreide informatie over basisscholen en middelbare scholen. U ziet per school onder andere cijfers en feiten over het schooladvies en de plaatsing in het vervolgonderwijs, het aantal leerlingen van de school en hoe ouders de school waarderen.

Wat valt onder middelbare scholen?

Het voortgezet onderwijs kent vier niveaus: vmbo, havo, vwo en praktijkonderwijs. Leerlingen worden in het voortgezet onderwijs voorbereid op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), het hoger beroepsonderwijs (hbo) of het wetenschappelijk onderwijs (wo).

Hoeveel middelbare scholen zijn er in Amsterdam?

Overzicht van de 84 middelbare scholen in de gemeente Amsterdam.

Hoeveel scholen zijn er in Nijmegen?

Scholen in de gemeente: Overzicht van 56 primair onderwijsvestigingen in de gemeente Nijmegen.

Waar let je op bij het kiezen van een school?

BASISSCHOOL KIEZEN? 10 DINGEN WAAR JE OP MOET LETTEN!

 1. Locatie. Voor veel ouders zal de locatie een eerste selectiecriterium zijn.
 2. Bereikbaarheid.
 3. Schooltype.
 4. De schooltijden.
 5. Het schoolgebouw.
 6. De sfeer.
 7. Het onderwijs.
 8. Beoordeling en begeleiding.

Hoeveel rapporten middelbare school?

Op middelbare scholen wordt vier keer per jaar een schoolrapport gegeven, rond de herfstvakantie, tegen Kerst, met Pasen en aan het eind van het schooljaar. Het schoolrapport dat met Pasen wordt gegeven geldt dan als “tussenrapport” en geeft aan hoe de leerling ervoor staat voor het laatste deel van het leerjaar.

Related Posts