Wat is het belang van het regenwoud?

Wat is het belang van het regenwoud?

voorziet een vijfde van de planeet van zoet water via de Amazone stroom; is een schatkamer voor biodiversiteit: er leven naar schatting zo’n 40.000 plantensoorten, 400 zoogdieren, 1.300 vogelsoorten, 3.000 vissoorten en 800 reptielen en amfibieën.

Wat is het belang van het Amazonewoud?

Als grootste regenwoud is het Amazonewoud onmiskenbaar van grote waarde voor onze planeet. Met tienduizenden soorten bomen, planten, zoogdieren, insecten, reptielen, amfibieën en vissen is het Amazonewoud enorm belangrijk voor de biodiversiteit op aarde – de verscheidenheid aan planten, bomen en dieren.

Waarom is het regenwoud zo belangrijk voor jou en mij?

Het regenwoud is een bron voor medicijnen Regenwouden zijn belangrijk voor de productie van medicijnen. Een kwart van de hedendaagse medicijnen komt uit het tropisch regenwoud. Een groot deel van de plantensoorten die potentiële anti-kanker eigenschappen bevatten, groeit uitsluitend in regenwouden.

Wat is de Democratische Republiek Congo?

De Democratische Republiek Congo, kortweg DRC of DR Congo (Frans: République démocratique du Congo) is een groot land in centraal Afrika. Het land telt 92 miljoen inwoners en is bijna 60 keer zo groot als Nederland en is het op 11 na grootste land ter wereld en de op één na grootste van Afrika.

Wat is de grens van de Republiek Congo?

Het land grenst in het westen aan de Republiek Congo, in het noorden aan de Centraal Afrikaanse Republiek en Zuid-Sudan, in het oosten aan Uganda, Rwanda, Burundi en Tanzania en in het zuiden aan Zambia en Angola. Een groot deel van het land bestaat uit de ondoordringbare jungles van het bassin van de machtige rivier de Congo,

Wat is de ligging van Congo?

Het land meet ruim 2.100 kilometer van noord naar zuid en 1.900 kilometer van oost naar west. Gezien de ligging op de evenaar heeft Congo een equatoriaal klimaat in een groot deel van het land, maar het zuiden is wat droger en kent een subtropisch savanne-klimaat.

Related Posts