Wat is het hoofdwerk van Dante?

Wat is het hoofdwerk van Dante?

Divina commedia. hoofdwerk van de Italiaanse dichter Dante Alighieri, waarin hij een denkbeeldige reis naar de Hel, de Louteringsberg en het Paradijs beschrijft.

Waar gaat Dante’s Inferno over?

Inferno. Dante begint zijn verhaal op Goede Vrijdag van het jaar 1300 als hij in een bos achtereenvolgens een luipaard, een leeuw en een wolf tegenkomt. Gedwongen om hierdoor dieper het bos in te gaan, ziet hij een man die de geest van de Romeinse dichter Vergilius blijkt te zijn.

Wat schreef Dante?

Zijn voornaamste werk staat bekend als La divina commedia (vertaling De goddelijke komedie). Het is een gedicht in drie delen over een reis door het hiernamaals, van de Hel (Inferno), door het Vagevuur (Purgatorio) naar het Paradijs (Paradiso) en wordt beschouwd als een hoogtepunt van de wereldliteratuur.

Wie hier binnen gaat Laat alle hoop varen?

Vergilius en Dante betreden de hel door een poort met daarop een negenregelige spreuk, waarvan de laatste regel beroemd is geworden: “Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt” (Lasciate ogni speranza, voi ch’intrate; canto 3).

Wat is de betekenis van de naam Dante?

Dante is een Italiaanse jongensnaam, die ‘de durende, de onvergankelijke’ betekent. Het is een middeleeuwse verkorte variant van de naam Durante.

Waar ligt Dante begraven?

Basilica di San Francesco, Ravenna, ItaliëDante Alighieri / Begraafplaats

Welke vertaling goddelijke komedie?

AMSTERDAM – ‘La divina commedia’ van Dante Alighieri verschijnt deze week in een nieuwe, op rijm gezette Nederlandse vertaling. Het is de eerste rijmende en metrische vertaling in het Nederlands sinds die van Albert Verwey uit 1923.

Waar leefde Dante?

Dante (Durante) di Alighiero degli Alighieri (Florence, tussen 14 mei en 13 juni 1265 – Ravenna, 14 september 1321) was een Italiaanse dichter, schrijver en kortstondig politicus.

Waarom werd Dante verbannen uit Florence?

Dante behoorde tot de Welfen, maar die groep bestond sinds 1289 uit twee facties: de witte, burgerlijke Welfen en de zwarte, aristocratische factie. In 1302 wonnen de zwarte Welfen het conflict in Florence en werd Dante, die tot de witte Welfen behoorde, door hen levenslang uit de stad verbannen.

Hoe is Dante gestorven?

Quartan feverDante Alighieri / Doodsoorzaak

Wie schreef La Divina?

Dante AlighieriDe goddelijke komedie / Auteur

Waar is Dante geboren?

Florence, ItaliëDante Alighieri / Geboorteplaats

Related Posts