Wat is het verhaal van Hamilton?

Wat is het verhaal van Hamilton?

Hamilton is een Amerikaanse musical die bedacht en geschreven werd door Lin-Manuel Miranda. De voorstelling is gebaseerd op de biografie Alexander Hamilton (2004) van auteur Ron Chernow. De musical vertelt het levensverhaal van de Amerikaanse politicus Alexander Hamilton aan de hand van rapmuziek.

Waar komt Alexander Hamilton vandaan?

Charlestown, Saint Kitts en NevisAlexander Hamilton / GeboorteplaatsCharlestown is de hoofdstad van het eiland Nevis, dat een deelstaat is van Saint Kitts en Nevis. De stad ligt aan de westkust van het eiland aan de Caraïbische Zee en telt ongeveer 1500 inwoners. Charlestown behoort tot de parish Saint Paul Charlestown.
Charlestown is de grootste en belangrijkste plaats op Nevis. Wikipedia

Waar speelt Hamilton zich af?

De shows waren steevast uitverkocht en de rapnummers uit de musical stonden hoog in de Amerikaanse hitlijsten. In twee actes vertelt de musical het levensverhaal van Hamilton, van zijn geboorte op de Caraïben, tot zijn deelname aan de Amerikaanse onafhankelijkheidsrevolutie en zijn relatie met Eliza.

Wat deed Alexander Hamilton?

Alexander Hamilton (Charlestown (Nevis), 11 januari 1755 of 1757 – New York, 12 juli 1804) was een Amerikaans politicus, militair, advocaat en econoom. Hij was de eerste minister van Financiën (“secretary of the Treasury”).

Waar reed Hamilton voor Mercedes?

Reeds bij de volgende Grand Prix, die van China, stond hij op poleposition voor Mercedes, precies een jaar na de eerste voor Mercedes (Rosberg, China 2012). Hij eindigde de race uiteindelijk weer op de derde plaats.

Wie zijn de ouders van Lewis Hamilton?

Anthony HamiltonLewis Hamilton / Vader

Waar woont Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton heeft bevestigd dat hij zichzelf zal voorzien van “een anker” door een huis in Londen te hebben, maar hij zal Monaco niet permanent verlaten. Net zoals de meeste Formule 1-coureurs is de Brit namelijk woonachtig in het Vorstendom.

Waarom heeft Hamilton Number 44?

Lewis Hamilton’s persoonlijke nummer is afgeleid van de nummerplaat van zijn vader’s auto toen hij slechts 8 jaar oud was. Hij ging deelnemen aan zijn allereerste ‘go kart race’ met een kart die zijn vader had herbouwd. Op de auto van zijn vader pronkte het nummer ‘F44’.

Welke auto’s heeft Lewis Hamilton?

De auto’s van Lewis Hamilton

  • Ferrari LaFerrari.
  • McLaren P1.
  • Pagani Zonda 760 LH.
  • Shelby GT500.
  • Shelby 427 Cobra.
  • Mercedes-AMG GTR.
  • Ferrari 599 SA Aperta.
  • Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series.

Heeft Hamilton rijke ouders?

Lewis Hamilton is een van de weinige coureurs op de grid die niet uit een hele welvarende familie komt. De ouders van de 32-jarige Brit namen een hypotheek die drie keer hoger was dan de waarde van hun huis, om hun zoon te kunnen laten karten.

Waar komen ouders van Hamilton vandaan?

Moeder: Carmen Larbalestier Lewis werd op 7 januari 1985 geboren in Stevenage, een district in Engeland, als de zoon van Anthony Hamilton en Carmen Larbalestier. De twee gingen echter uit elkaar toen de toekomstig wereldster slechts twee jaar oud was, waarna hij tot zijn twaalfde alleen door Carmen werd opgevoed.

Wat doen de ouders van Lewis Hamilton?

Carmen Larbalestier
Anthony Hamilton
Lewis Hamilton/Ouders

Related Posts