Wat kost entree Sixtijnse Kapel?

Wat kost entree Sixtijnse Kapel?

Tickets voor de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea zijn ter plekke te koop, maar het is aan te raden om dit vooraf online te doen. Een standaardticket kost €17 (aanschuiven in de wachtrij). Tickets voor kinderen en jongeren tot 18 jaar kosten €8.

Is Vaticaanstad open?

Van maandag tot en met zaterdag zijn de openingstijden van de Vatikaanse Musea en de Sixtijnse Kapel van 09.00 tot 18.00 uur. De laatste toegang is om 16.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn de musea gesloten. De laatste zondag van elke maand is een uitzondering (behalve wanneer dit toevallig een feestdag is).

Welke pas in Rome?

De Roma Pass is het populairst onder de Rome-passen. Je krijgt hiermee toegang tot een of twee grote bezienswaardigheden (inclusief skip the line). Inbegrepen bij de Roma Pass zijn onder andere het Colosseum, Galleria Borghese en de Capitolijnse Musea.

Hoe lang Sixtijnse Kapel?

De Sixtijnse Kapel werd gebouwd door Giovanni di Dolce tussen 1475 en 1483, in opdracht van paus Sixtus IV, naar wie de kapel ook genoemd werd.

Is Vaticaanstad gratis?

Vaticaanstad zelf is gratis om te bezoeken, je loopt zo naar binnen, er is geen zichtbare grens. Als toerist kun je slechts een aantal gebouwen bezoeken. Voor een aantal van die gebouwen moet je betalen. Vaticaanstad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Is het Vaticaan open op zondag?

Tijden Vaticaanstad FAQ’s De Vaticaanse musea zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30 tot 18.30 uur; de laatste toegang is om 16.30 uur. V. Wanneer zijn de Vaticaanse Musea gesloten? De Vaticaanse musea zijn gesloten op zondag, behalve de laatste zondag van elke maand.

Is het Pantheon gratis?

Weetje: Het Pantheon bezoeken is gratis.Je hebt geen tickets nodig en je betaald geen entreeprijs. Het Pantheon is gebouwd in opdracht van Keizer Hadrianus, die als eerbetoon de inscriptie boven de ingang van de tempel opdroeg aan consul Agrippa. In de 7e eeuw veranderde het Pantheon van een tempel naar een kerk.

Related Posts