Wat maakt een infographic goed en wat juist niet?

Wat maakt een infographic goed en wat juist niet?

Daarmee komen we al meteen bij het eerste punt waar een goede infographic aan zou moeten voldoen: zo veel mogelijk visuele elementen bevatten en zo min mogelijk tekst. De toelichtende tekst die er wel staat is makkelijk te lezen en bestaat uit maximaal 4 zinnen. De verhouding van tekst tot beeld is in balans.

Hoe maak ik een infographic in PowerPoint?

Hoe begin je? Selecteer in PowerPoint boven in het menu via Ontwerpen > Diagrootte > Aangepaste diagrootte het gewenste formaat van je infographic. Je kunt het formaat geheel zelf bepalen of gebruik maken van één van de standaardopties zoals A4 of A3 formaat.

Gebruik niet te veel kleur, want je wilt het niet op een kermis laten lijken, dit schrikt namelijk af. Beperk daarnaast het lettertype gebruik tot twee en probeer niet te veel verschillende groottes te gebruiken. Mensen nemen beelden sneller en beter op dan tekst, dus hou de graphic overzichtelijk, strak en simpel.

Hoe maak ik een mooie infographic?

Infographic Labs adviseert de volgende zeven stappen:

  1. Bedenk een invalshoek.
  2. Maak een visuele opzet.
  3. Bepaal het kleurenschema.
  4. Selecteer of maak opvallende afbeeldingen.
  5. Doe onderzoek.
  6. Zorg voor feiten en conclusies.
  7. Redigeer.

Wat moet er allemaal in een infographic?

Een infographic is een mix van tekst en afbeeldingen of illustraties om op een snelle, duidelijke en speelse manier informatie over te brengen. Bij een infographic kun je denken aan een grafiek, plattegrond of instructieschema.

Waar is een infographic goed voor?

Een infographic is een visuele weergave van informatie. In plaats van het schrijven van een blog of artikel wordt er een afbeelding gebruikt die alles uitlegt. Een infographic wordt vaak gebruikt om complexe situaties, processen, diensten en producten weer te geven.

Hoe maak je een infographic in PowerPoint?

Wat is een infographic?

Infogram is een design tool waarmee je niet alleen infographics kunt maken, maar ook rapporten, dashboards en grafieken. Infogram is, in vergelijking met bijvoorbeeld Piktochart, meer gericht op het weergeven van data in grafieken en tabellen.

Hoe maak je een interactieve infographic?

Adobe Illustrator is de perfecte tool om infographics in te maken. Alle onderdelen kun je zelf tekenen en op een duidelijke manier ordenen. Maar, als je zo’n infographic gemaakt hebt dan wil je ‘m natuurlijk ook op het web gebruiken.

Waarom maak je een infographic?

Met infographics kun je een grote hoeveelheid informatie of redelijk gecompliceerde verhalen op een eenvoudige en mooie manier visualiseren. Dat is handig als je de lezer wilt helpen om de informatie snel te begrijpen.

Wat is een infographic voorbeeld?

Een infographic is een verzameling van beelden, diagrammen en minimale tekst dat hiermee een begrijpbaar overzicht geeft van een onderwerp. Net als in het onderstaande voorbeeld gebruiken infographics opvallend en interessant beeldmateriaal om informatie snel en duidelijk over te brengen.

Hoe presenteer je een infographic?

Mocht je de infographics in een ander programma hebben gemaakt, dan kan je ervoor kiezen de infographics in je PowerPoint te plaatsen. Je kunt deze namelijk opslaan als afbeelding (PNG of JPEG). Vervolgens kan je bij het kopje ‘Invoegen’ deze afbeelding in de presentatie plaatsen.

Wat is een interactieve infographic?

Een interactieve infographic biedt complexe informatie, die zoveel mogelijk grafisch wordt weergegeven, en waarin een gebruiker door middel van interactie (bijvoorbeeld een klik) aanvullende informatie kan oproepen.

Related Posts