Wat meenemen naar gynaecoloog?

Wat meenemen naar gynaecoloog?

Een lege blaas maakt het onderzoek een stuk comfortabeler. Tijdens het onderzoek moet u uw onderkleding uittrekken. Als u wilt kunt u daar rekening mee houden, door bijvoorbeeld een rok te dragen.

Waarom jaarlijks naar gynaecoloog?

Dit kan jaarlijks, twee jaarlijks of drie jaarlijks zijn in het kader van een algemene ‘routine’ controle maar ook voor advies rond anticonceptie, fertiliteit, menopauze, zwangerschap, ‘problemen’ met de maandstonden, vaginale infecties en seksualiteit.

Wat aandoen bij gynaecologisch onderzoek?

Heb je een afspraak gemaakt, denk dan na over wat je gaat aandoen. De gynaecoloog zal je immers vragen om je uit te kleden voor het onderzoek. Kies dus kleding waarin je je comfortabel voelt: als je een kort, loszittend kleedje draagt, is de kans groot dat je dit mag aanhouden en enkel wat omhoog moet trekken.

Wat doet een kinder gynaecoloog?

Tijdens het polikliniekbezoek wordt er een algemeen onderzoek door de kinderarts verricht en indien nodig een specifiek onderzoek door de gynaecoloog. Een gynaecologisch onderzoek bij een kind kan bestaan uit een buikecho en inspectie van de vulva. Indien verder onderzoek nodig is, wordt dit overlegd met de ouders.

Kun je zomaar naar een gynaecoloog?

Ook zonder verwijzing kun u terecht voor gynaecologisch advies, maar dan zijn de kosten voor eigen rekening. Het bedrag is afhankelijk van de uitgebreidheid van het onderzoek.

Hoeveel keer controle gynaecoloog?

Tijdens zwangerschapscontroles controleert de gynaecoloog uw gezondheid en die van uw baby. Standaard komt u tijdens het eerste semester van de zwangerschap om de vier weken op controle (week 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36) en vervolgens wekelijks of tweewekelijks.

Hoeveel keer per jaar naar de gynaecoloog?

Volgens het ACOG (American College Obstetricians and Gynecologists) zou elke vrouw minstens eenmaal per jaar tijd moeten vrijmaken voor een bezoek aan de gynaecoloog. Een jaarlijks controlebezoek bestaat meestal uit een inwendig onderzoek van het bekkengebied.

Hoeveel kost een controle bij de gynaecoloog?

Het onderzoek van het uitstrijkje is meestal gratis. Je betaalt alleen de consultatie bij je huisarts of gynaecoloog. Een deel daarvan krijg je van je ziekenfonds terug. Je betaalt dus alleen het remgeld op voorwaarde dat je huisarts of gynaecoloog geconventioneerd is.

Wat doet een gynaecoloog bij eerste afspraak zwangerschap?

Tijdens de eerste consultatie zal uw gynaecoloog nagaan hoelang u precies zwanger bent, of u zwanger bent van een meerling en zal hij of zij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap uitsluiten.

Kan ik zonder doorverwijzing naar de gynaecoloog?

Je kunt zelf, geheel onafhankelijk, voor een gynaecologische check-up kiezen. Je hebt voor de gynaecologische check-up geen verwijzing van de huisarts nodig. Deze behandeling is daardoor ook geen verzekerde zorg, en komt daardoor geheel voor eigen rekening. De gynaecoloog zal je informeren over de kosten.

Wat is de opleiding van de gynaecoloog?

In totaal duurt de opleiding van de Gynaecoloog dus twaalf jaar. Een Gynaecoloog moet een geldige BIG registratie hebben, wat recht geeft op een erkende en beschermde titel. Een Gynaecoloog moet regelmatig na- en bijscholing (scursussen) volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de gynaecologie.

Wat is een gynecoloog?

Een Gynaecoloog is een arts gespecialiseerd in vrouwenaandoeningen en -ziekten. Zo komt een Gynaecoloog patiënten tegen met menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid, incontinentieproblemen of chronische ziekten als kanker, maar helpt hij ook bij bevallingen (met complicaties).

Wat is een gynaecologisch onderzoek?

De gynaecoloog onderzoekt u om uw organen te controleren en eventuele infecties of ziektes op te sporen. Zo’n gynaecologisch onderzoek neemt 10 minuten in beslag, doet geen pijn en kan – met uitzondering van het nemen van een uitstrijkje – zelfs uitgevoerd worden wanneer u ongesteld bent. Dit onderzoek gebeurt niet systematisch vanaf het eerste

Gerelateerde berichten