Wat steunt de BankGiro Loterij?

Wat steunt de BankGiro Loterij?

De missie van deze drie Loterijen is eenduidig: het steunen van goede doelen. Na al die jaren zijn wij nog steeds een jonge en dynamische organisatie. Onze kernwaarden zijn dan ook: courageous, fun, sharing en sustainable.

Welke goede doelen steunt Staatsloterij?

Veel goede doelen in Nederland worden gesteund door loterijen. Jaarlijks investeren de loterijen miljoenen euro’s in sport en recreatie, gezondheid, (dieren)welzijn, internationale hulp, kunst en cultuur.

Waar gaat het geld van de Postcode Loterij naartoe?

Het grootste deel van het bedrag komt terecht bij de meer dan 150 organisaties die een jaarlijkse bijdrage ontvangen. Deze bijdrage is ongeoormerkt en vrij besteedbaar. Onder meer UNICEF, Stichting AAP, IVN Natuureducatie, KWF Kankerbestrijding en de Dierenbescherming ontvangen een jaarlijkse bijdrage.

Welke musea BankGiro Loterij?

Bekijk de video’s

  • Groninger Museum.
  • Zuiderzeemuseum 2.
  • Kröller-Müller Museum.
  • Museum Singer Laren.
  • Rijksmuseum Amsterdam.
  • Rijksmuseum van Oudheden.
  • Joods Historisch Museum.
  • Van Abbemuseum.

Met wie is de VriendenLoterij samen gegaan?

De VriendenLoterij en BankGiro Loterij zijn vanaf 16 augustus officieel samengegaan. Door zich samen te voegen kunnen ze nu organisaties steunen die zich inzetten voor het welzijn van mensen en organisaties die waken over de cultuur in Nederland.

Wat zijn Beneficienten?

Vaste beneficiënten Deze organisaties ontvangen voor een periode van drie of vijf jaar een jaarlijkse bijdrage van de loterij. Enkele organisaties krijgen een percentage van de opbrengst (zogeheten Financieel-Reglementbeneficiënten), de meeste een nominaal bedrag.

Welke goede doelen steunt de Lotto?

Ja, Lotto steunt 18 Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Zoals bijvoorbeeld het Longfonds, de Hartstichting en de Brandwondenstichting. Lotto draagt de opbrengst af aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.

Wat doet de Postcode Loterij?

De Goede Doelen Loterijen zijn opgericht vanuit het ideaal structureel geld te genereren voor goededoelenorganisaties die bijdragen aan een betere en leefbare wereld. Met een omzet van 753 miljoen euro in 2019 is de Postcode Loterij de grootste loterij van Nederland.

Related Posts