Wat zijn de kenmerken van Japan?

Wat zijn de kenmerken van Japan?

Het land bestaat uit honderden eilanden, in de vorm van een smalle halvemaan, die in de lengte van noord naar zuid 3000 km lang is. De vier belangrijkste eilanden zijn: Honshu, Hokkaido, Kyushu en Shikoku. Tweederde van Japan bestaat uit bergen, die zo hoog en steil zijn, dat je er niet kunt wonen of werken.

Wat voor cultuur heeft Japan?

De essentie van de Japanse cultuur is wat mij betreft harmonie. Vanuit de religieuze normen en waarden van het Shintoïsme haalt de cultuur een diepgeworteld gevoel van respect voor alles en iedereen in de omgeving. Om de harmonie met de omgeving te bewaren heb je een zekere vorm van discipline nodig.

Wat voor landschap heeft Japan?

Japan is een eilandenrijk en bestaat uit de vier grote eilanden: Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 98 procent van het grondgebied beslaan. Verder zijn er nog bijna 4000 kleine eilanden. De eilanden van Japan bestaan voor driekwart uit dichtbeboste bergen en heuvels.

Welke gebieden veroverde Japan?

Samen met Nederlands-Indië werden nog verschillende andere Aziatische kolonies veroverd, zoals de Filipijnen op de VS, Indo-China op Frankrijk en Maleisië op het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de Japanse bezetting werden veel Nederlandse burgers geïnterneerd in jappenkampen, een soort concentratiekampen.

Waar is Japan bekend om?

Japan staat bekend om zijn keuken. Zo komt bijvoorbeeld Sushi uit Japan. Verder staat Japan bekend om zijn vele tempels en de verschillende religies, zoals het Sjintoïsme, Boeddhisme en het Christendom. Ook in de Japanse natuur is veel te ontdekken.

Welke gebieden heeft Japan veroverd in de Tweede Wereldoorlog?

Tussen 7 december 1941 en 8 maart 1942 veroveren de Japanners achtereenvolgens Malakka, Borneo, Celebes, Ambon, Singapore, Sumatra en tenslotte Java.

Welke Europese kolonies veroverde Japan?

In de Eerste Wereldoorlog veroverden de Japanners een groot deel van het Duitse koloniale rijk in Azië, waaronder de Marianen, Marshalleilanden en de Gilberteilanden. Bij de Vrede van Versailles kreeg Japan alle veroverde eilanden ten noorden van de evenaar.

Waar is de naam land van de rijzende zon bedacht?

Het Chinese woord Riben (ongeveer uitgesproken als [zjiepen], wat al veel weg heeft van de Engelse uitspraak van Japan) betekent ‘oorsprong van de rijzende zon’ ( _ri_betekent ‘zon’, ben ‘bron, oorsprong’). Merkwaardigerwijs hebben de Japanners de Chinese naam voor hun land gewoon overgenomen.

Wat betekent Nihon?

Nippon betekent in het Japans: 日本 Japan, Nihon; letterlijke betekenis: oorsprong van de zon. Naast het land Japan refereert de naam Nippon ook aan een aantal bedrijven: Nippon Cargo Airlines.

Wat is bijzonder aan Japan?

Mount Fuji is de hoogste berg (vulkaan) van Japan is met 3776 meter en één van de drie heilige bergen van het land is. De andere zijn Mount Haku en Mount Tate. De Japanse keuken is samen met de Italiaanse één van de bekendste ter wereld, je vindt namelijk het bekende gerecht sushi over heel de wereld.

Related Posts