Welke Amerikaanse stad heeft het grootste aantal Hispanics?

Welke Amerikaanse stad heeft het grootste aantal Hispanics?

De staat met de meeste latino’s is New Mexico (46,3% van de totale bevolking), gevolgd door zowel Californië als Texas (beide 37,6%).

Wat is de hoofdstad van Lowa?

Des MoinesIowa / Hoofdstad
Iowa is een staat van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de “Hawkeye State”, zoals de bijnaam luidt, is IA. De hoofdstad van de staat is Des Moines, dat grofweg in het midden van de staat ligt.

Welke staat grenst in het zuiden aan Texas?

Texas grenst in het noorden aan de staat Oklahoma; in het westen aan de staat New Mexico, in het zuiden aan Mexico en de Golf van Mexico; in het oosten aan de staat Louisiana; en in het noordoosten aan de staat Arkansas.

Welke landen behoren tot de Verenigde Staten?

Sinds de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776, waarbij de VS bestond uit 13 staten, groeide het land uit tot vijftig staten: Alabama – Alaska – Arizona – Arkansas – Californië – Colorado – Connecticut – Delaware – Florida – Georgia – Hawaï – Idaho – Illinois – Indiana – Iowa – Kansas – Kentucky – Louisiana – Maine – …

Hoeveel procent van Amerika is hispanic?

Uit cijfers van het Amerikaanse bureau voor de statistiek blijkt nu dat de staat in juli vorig jaar 14,99 miljoen hispanics telde tegenover 14,92 miljoen blanken. Van de 321 miljoen Amerikanen is nu 55,4 miljoen hispanic, zo’n 17 procent.

Waar komen Anglo Amerikanen vandaan?

Anglo-Amerikaan – nakomeling van uit Engeland afkomstige kolonisten in Amerika; ook een in Amerika genaturaliseerde Engelschman. Anglo-Amerikaansch, iets wat betrekking heeft op het deel van Amerika, waar Engelsch gesproken wordt.

Welke staat is NJ?

New Jersey (Nederlands: Nieuw-Jersey) is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor New Jersey is NJ. De hoofdstad is Trenton.

Welke staat ligt Santa Fe?

Santa Fe is de hoofdstad van de Amerikaanse staat New Mexico en hoofdplaats van Santa Fe County. Zoals vaker bij staatshoofdsteden in de Verenigde Staten is het niet de belangrijkste of grootste stad van de staat.

Related Posts