Welke archeoloog leidde de opgravingen van het paleis van Knossos?

Welke archeoloog leidde de opgravingen van het paleis van Knossos?

De Engelse archeoloog Arthur John Evans deed in 1878 de eerste opgravingen bij Knossos. Hij ontdekte onder andere de westelijke vleugel van het paleis en het beroemde stierenfresco. In 1899 begon hij met het restaureren van het paleis.

Waar komt de naam Minoïsche beschaving vandaan?

De archeoloog Arthur John Evans heeft de Minoïsche beschaving ontdekt op Kreta. Hij noemde deze beschaving naar de legendarische koning Minos. Hij heeft de ruïnes van de Minoïsche paleizen opgegraven, zoals Knossos.

Wat is de donkere eeuw?

De duistere eeuwen of donkere eeuwen, ook wel Griekse middeleeuwen, is de periode in de Griekse geschiedenis die valt tussen het einde van de prehelleense beschavingen uit de bronstijd, ongeveer 1180 v. Chr., het ontstaan van de eerste Griekse poleis in ongeveer de 8e eeuw v. Chr.

Wat is een civilisatie?

Civilisatie is een synoniem van de beschaving van de mens. Het kan zowel de gewenste omgangsvormen van een individu betreffen als een specifieke cultuur of groep. Civilisatie is afgeleid van het Latijnse woord ‘civis’, dat stedeling of burger betekent.

Welke koning liet de stad en het paleis van Knossos heroprichten?

De hoofdstad van Minoïsch Kreta was Knossos. Tien eeuwen lang was het de grootste stad van Griekenland. Het is nog altijd een indrukwekkende plek, ondanks dat er alleen nog ruïnes van zijn terug te vinden. Er zijn restanten te zien van het grote paleis van koning Minos, villa’s, een theater, grote kruiken en graven.

Waar komen de Myceners vandaan?

De Myceense beschaving of Helladische beschaving was een belangrijke cultuur in Griekenland, die als opvolger van de Minoïsche beschaving bestond in de Late Bronstijd, van ca. 1600 tot…

Chr., de zogenaamde Helladische periode.

Waarom is de stier zo belangrijk in de Minoïsche beschaving?

Uit archeologische opgravingen is gebleken dat tijdens de Minoïsche beschaving stieren op Kreta een belangrijke rol hadden in godsdienstige rituelen. Mogelijk houdt dit verband met de verschillende Griekse mythologische verhalen rond stieren op Kreta.

Waar ligt het eiland Santorini?

Santorini ligt in de Egeïsche Zee en behoort tot de eilandengroep de Cycladen. Het ligt ten zuidoosten van het Griekse vasteland. Santorini bestaat feitelijk uit drie eilandjes;Thira, Thirasia en Aspronisi. Het is één van de meest zuidelijke eilanden van de Cycladen.

Related Posts