Welke landen hebben geen maximum snelheid?

Welke landen hebben geen maximum snelheid?

Duitsland is het enige land in Europa met wegen zonder snelheidslimiet. Op grote delen van de Duitse Autobahn geldt alleen een adviessnelheid. Volgens de Süddeutsche Zeitung voegt Duitsland zich daarmee in een illuster rijtje met landen als Afghanistan, Noord-Korea en Somalië.

Waarom heeft Duitsland geen maximum snelheid?

Waarom geen maximumsnelheid Autobahn? Met bijna 13.000 kilometer aan autosnelwegen hebben onze oosterburen na China, Spanje en de Verenigde Staten de meeste kilometers asfalt liggen. Bovendien hebben ze een van de dichtste snelwegnetwerken ter wereld, aangezien het land veel kleiner is dan bijvoorbeeld China of de VS.

Wat zijn de algemene snelheidslimieten in België?

Algemene snelheidslimieten in België 1 Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u. 2 Buiten de bebouwde kom is het iets ingewikkelder en is de wetgeving in Vlaanderen anders dan in Wallonië en Brussel. 3 Op autosnelwegen en wegen met minimaal 2 rijstroken in elke richting gescheiden door een middenberm mag je maximaal 120 km/u.

Wat is de maximumsnelheid op de snelwegen in Nederland?

In Nederland geldt overdag (van 06.00 tot 19.00 uur) op alle snelwegen een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Met uitzondering van de trajecten waar nu ook een aangepaste limiet van 80 kilometer per uur geldt. In de avond en nacht (van 19.00 tot 06.00 uur), mag u op sommige snelwegen 120 kilometer per uur of 130 kilometer per uur rijden.

Wat is de maximum snelheid voor personenauto’s?

(als op verkeersborden of elektronische signaleringsborden een lagere maximum snelheid is aangegeven, geldt deze snelheid) Personenauto’s en bedrijfsauto’s onder de 3500 kg: 130 km per uur Vrachtauto’s, autobussen en kampeerwagens met een toegestane maximum massa van meer dan 3500 kilogram geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Related Posts