Welke uitgaven zijn er?

Welke uitgaven zijn er?

Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen drie soorten uitgaven:

 • Vaste lasten. Vaste lasten betaal je met een vaste regelmaat.
 • Reserveringsuitgaven. Reserveringsuitgaven komen niet met een vaste regelmaat terug en het bedrag is ook steeds anders.
 • Huishoudelijke uitgaven. Huishoudelijke uitgaven doe je elke week.

Welke posten vallen onder vaste lasten?

Vooral wanneer je een huiseigenaar bent zijn er veel maandelijks terugkerende kosten. Je kan hierbij denken aan kosten voor jouw hypotheek, water, verzekeringen, energie, internet tv en bellen. Iedereen heeft dus vaste lasten.

Wat is een gezinsbudget?

o. (-s), een overzicht van het niveau en de samenstelling van de uitgaven van een gezin gedurende een bepaalde periode.

Wat is gemiddeld uitgavenpatroon?

1 persoon: € 192. 2 personen: € 380. 3 personen: € 380 of € 450 (kind jonger vs. ouder dan 7 jaar)

Welke kosten vallen onder vaste lasten?

Onder vaste lasten verstaat het Nibud uitgaven aan: huur/hypotheek, gas, elektriciteit, water, lokale lasten, telefoon, televisie, internet, verzekeringen, onderwijs, kinderopvang, vervoer.

Welke kosten vallen onder de vaste lasten?

Een eenpersoonshuishouden met een modaal inkomen (€2252) en een gemiddelde huur (€580) is meer dan 55% van zijn inkomen kwijt aan vaste lasten….Onder vaste lasten verstaat het Nibud kosten voor:

 • huur of hypotheek.
 • gas en elektriciteit.
 • water.
 • lokale lasten.
 • telefoon, tv, internet.
 • verzekeringen.
 • onderwijs.
 • kinderopvang.

Wat kost een eenpersoonshuishouden per maand?

Je hebt een eigen huishouden en woont in je eentje. Dan vraag je je waarschijnlijk ook weleens af hoeveel andere 1 persoonshuishoudens per maand gemiddeld uitgeven. Daarom gaan we vandaag kijken naar de uitgaven per maand van 1 persoon….Gemiddelde Uitgaven Per Maand Van 1 Persoon.

Kostenpost Uitgaven Per Maand
Totale uitgaven €1385,06-€1412,66

Wat heeft een normaal gezin te besteden?

Meer dan 50% van het netto-inkomen gaat helaas al op aan vaste lasten als huur of hypotheek, gas/water/licht, verzekeringen, telefoon/tv/internet en andere abonnementen, onderwijs, kinderopvang en vervoer. De totale netto-uitgaven per maand inclusief boodschappen en kleding komen gemiddeld uit op € 1.797 per maand.

Wat geeft een gemiddeld gezin uit per maand?

Een huishouden van 5 personen met kinderen tussen de 5 en 9 jaar geven elke maand maximaal €480 uit. Een gezin met 5 personen met kinderen ouder dan 9 jaar geven per maand €630 uit.

Hoeveel geeft gemiddeld gezin uit aan boodschappen?

Samenvattend: wat is een reëel bedrag voor boodschappen per maand? Volgens het Nibud ben je als gezin van 4 personen per maand zo’n 660 euro kwijt aan boodschappen. Dat komt neer op een ruime 150,- per week. Je kunt de tabel van het Nibud gebruiken om te bepalen wat voor jou een reëel bedrag is aan boodschappen.

Hoeveel vaste lasten heeft een gemiddeld gezin?

Gemiddelde vaste lasten per maand Hoeveel Nederlanders gemiddeld per maand kwijt zijn vaste lasten blijkt uit recent onderzoek van Pricewise. 35% van de 2.000 respondenten is tussen de € 500,- en € 999,- kwijt aan vaste lasten. 32% geeft maandelijks tussen de € 1000,- en €1499,- uit aan vaste lasten.

Hoeveel geld vrij te besteden per maand?

Overzicht van noodzakelijke uitgaven

Gezinssituatie Armoedegrens (netto per maand)
Alleenstaande € 1.039
Stel zonder kinderen € 1.423
Gezin met 1 kind € 1.694
Gezin met 2 kinderen € 1.922

Hoe bereken je de maandelijkse vaste kosten?

Een huishouden met een modaal inkomen van € 2.252,- per maand en een gemiddelde huur of hypotheek besteedt meer dan 55 % van het netto inkomen aan de vaste lasten. En iemand op bijstandsniveau net iets meer dan 50%. Dit blijkt uit cijfers van Nibud.

Related Posts