Wie heeft de Eniac uitgevonden?

Wie heeft de Eniac uitgevonden?

John Mauchly
John Presper Eckert
ENIAC/Uitvinders

Hoe is de computer gemaakt?

Eind 19e eeuw construeerde Herman Hollerith telmachines die werkten op basis van invoer met ponskaarten. Aan de telmachines werden sorteermachines verbonden, eenvoudige bewerkingen op bestanden met grote hoeveelheden gegevens werden zo mogelijk gemaakt. Pas in 1938 werd de eerste computer gebouwd door Konrad Zuse.

Wat is de oudste computer?

Pas in 1938 bouwde de Duitse fysicus Konrad Zuse de eerste computer, de Z1. Ook Zuses machine werkte nog mechanisch, maar Zuse had het zichzelf een stuk eenvoudiger gemaakt door van het binaire stelsel gebruik te maken. Enkele jaren later bouwde Zuse de eerste volledig functionele elektromechanische computer, de Z3.

Wie is de maker van de computer?

Alleen voor hobbyisten In de jaren zeventig begonnen verschillende kleine bedrijfjes, vooral in de Verenigde Staten, met het bouwen van computers rond de microprocessor. Pioniers als Altair, Tandy en Apple creëerden de voorlopers van de huidige pc.

Hoe zwaar woog de eerste computer?

De ENIAC kostte indertijd bijna 500.000 dollar. Het bestond uit 19.000 radiobuizen en was mede daardoor gigantisch groot. De ENIAC woog 30 ton. Pas veel later werden computers kleiner en lichter toen de radiobuizen werden vervangen door transistors en nog weer later door microchips.

Wat doet een PC?

Een personal computer, afgekort als pc, is een computer voor individueel gebruik. De pc wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse taken, zoals administratie, tekstverwerking, toegang tot het internet, programmeren, grafisch werk en computerspellen, met door de gebruiker kant-en-klaar verkregen programma’s.

Wat was de eerste laptop?

Een van de eerste computers die men met recht laptop zou kunnen noemen, was de GRiD Compass die in 1982 op de markt kwam – maar door zijn hoge prijs (ca. $ 8000) vooral terechtkwam bij managers en de Amerikaanse overheid. Vanaf halverwege de jaren tachtig kwamen fabrikanten als Toshiba met ‘betaalbare’ laptops.

Hoe is de eerste computer gemaakt?

Al zo’n 200 jaar geleden bouwde men apparaten die snel ingewikkelde berekeningen konden maken. Die werkten mechanisch: met tandwieltjes, radertjes en asjes. De Colossus was zo’n apparaat en werd gezien als de eerste elektronische computer.

Hoe groot waren de eerste computers?

De ENIAC in getallen De ENIAC nam de ruimte in van een paar klaslokalen en hij woog 30 ton, dat is 30.000 kilogram. Om de ENIAC te laten werken zaten er vele duizenden elektronica-onderdelen in, zoals elektronenbuizen (de voorlopers van computerchips), diodes, weerstanden en condensatoren.

Wat kostte de eerste computer?

Op 12 augustus 1981 maakte de wereld kennis met de personal computer (pc). In het prestigieuze Waldorf Astoria hotel in New York werd nu 30 jaar geleden de IBM 5150 voor het eerst getoond.

Related Posts