Wie is de moeder van Achilles?

Wie is de moeder van Achilles?

ThetisAchilles / Moeder

De nimf (nerïde) Thetis is vooral bekend als de moeder van de held Achilles. De Olympische goden Zeus en Poseidon houden van haar, maar huwen haar snel uit aan de sterfelijke koning Peleus als ze horen dat de nimf ooit een zoon zal baren die machtiger wordt dan haar vader.

Hoe sterft Paris in het werk van Homerus?

Volgens anderen wierp zij zich van een toren, of maakte een einde aan haar droefheid, door zich door ophanging van het leven te beroven. De door Paris bij Helena verwekte zonen kwamen, volgens sommige verhalen, om, door het instorten van een kamer, kort na hun vaders dood.

Kan achillespees behandeld worden?

Een volledig afgescheurde achillespees kan op twee manieren behandeld worden: niet-operatief (conservatief) of operatief. Bij de conservatieve behandeling wordt het onderbeen voor 6-8 weken in het gips gezet met de voorvoet naar beneden wijzend (spitsstand).

Wat is een Achilles of Achilleus?

Achilles ( Latijn) of Achilleus ( Oudgrieks: Ἀχιλλεύς, Akhilleús) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog en de hoofdpersoon in het boek van Homerus, Ilias. Homerus beschrijft de held als de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste van alle helden.

Wanneer is achillespees volledig scheurt?

Wanneer de achillespees volledig scheurt is het bewegen van de voet naar beneden ( plantairflexie) niet meer mogelijk. Bij een gedeeltelijke scheur is dit wel mogelijk, maar zal dit erg pijnlijk zijn. Pijn in de achillespeesregio. Warmte, roodheid en zwelling rond de achillespees. Krachtverlies van de kuitspier.

Wat is het risico van een achillespeesruptuur?

De meeste achillespeesrupturen komen voor bij sportende mannen tussen de 30 en 40 jaar. De verhouding tussen mannen en vrouwen met een achillespeesruptuur is 10:1. Verder wordt het risico op een achillespeesruptuur onder andere bepaald door: Gebruik van bepaalde medicatie (corticosteroïden, sommige antibiotica).

Related Posts