Wie is mijn warmteleverancier?

Wie is mijn warmteleverancier?

Hebt u 1 op 1 een overeenkomst gesloten met een leverancier voor de levering van uw warmte? Dan is uw leverancier voor de wet uw warmteleverancier. Dat kan bijvoorbeeld een gemeente of energiebedrijf zijn.

Wat is warmteverbruik?

Het aantal te verwarmen kubieke meters en de isolatiewaarde beïnvloeden de hoeveelheid warmte die je nodig heeft. Ook de hoeveelheid warm kraanwater die jouw afleverset per minuut geeft, is een belangrijke factor.

Hoeveel kost stadswarmte per maand?

Warmtetarieven 2022 het meten van het verbruik (meettarief) maximaal 27,47 euro. verwarming en warm kraanwater maximaal 494,58 euro. alleen verwarming maximaal 247,29 euro. lauw kraanwater maximaal 269,18 euro.

Wat valt onder warmte?

Stadsverwarming als energievoorziening. Een warmtenet staat ook wel bekend als stadsverwarming of blokverwarming. Dit zijn manieren om uw huis te verwarmen of om warm water te krijgen zonder het gebruik van gas. Een warmtenet kunt u vergelijken met een centrale verwarming, maar dan op het niveau van een wijk of stad.

Hoe ziet een warmte meter eruit?

De stroommeter hangt op ooghoogte, de gasmeter vaak op kniehoogte. Al hangt die laatste soms ook in de hal of onder de trap, vooral in oudere woningen. Als je een warmtemeter hebt, zit die meestal ook in de meterkast, op kniehoogte. De warmtapwatermeter is een aparte meter.

Kan je overstappen als je stadsverwarming hebt?

Ja, met stadsverwarming kun je ook overstappen. Het is mogelijk om alleen stroom bij een leverancier af te nemen. In dat geval ontvang je geen gascontract. Kortom: voor stadswarmte blijf je bij de monopolie aanbieder en voor stroom kun je elk jaar overstappen!

Waarom is stadsverwarming gekoppeld aan de gasprijs?

,,Het idee erachter is dat je er als warmtenetgebruiker vanuit moet kunnen gaan dat je niet méér betaalt dan een vergelijkbare consument die warm water verwarmt met gas. Daarom staat in de wet dat wij het maximumtarief voor warmte moeten berekenen op basis van de gasprijs per 1 januari.”

Is stadsverwarming verplicht?

Het misverstand: als je in een wijk met een warmtenet woont, dan ben je verplicht om warmte via deze manier af te nemen. Hoe het eigenlijk zit: eigenaren van koopwoningen mogen altijd zelf beslissen of ze een aansluiting willen op een warmtenet; dat geldt zowel voor bestaande woningen als voor nieuwbouwwoningen.

Wat is een gigajoule?

Eén gigajoule is 1.000.000.000 (een miljard) joule of 1.000.000 kilojoule.

Hoeveel GJ per huishouden?

Volgens het Nibud is het gemiddelde verbruik voor een huishouden van gemiddeld 2,2 personen zo ́n 34 GJ (gigajoules) per jaar. Als ook de verwarming van kraanwater via stadsverwarming gaat, is dit zo ́n 42 GJ per jaar.

Related Posts