Wie zit er achter de monolieten?

Wie zit er achter de monolieten?

Een kunstenaarscollectief uit Santa Fe in New Mexico beweert achter de plots opduikende monolieten te zitten. ‘The Most Famous Artist’, opgericht door Matty Mo, is onder meer verantwoordelijk voor de grap met de befaamde Hollywoodletters waar de artiesten ‘Hollyweed’ van maakten, een verwijzing naar cannabis.

Waar staan monolieten?

In de Verenigde Staten, Roemenië en nu ook in Friesland: monolieten duiken de afgelopen weken overal ter wereld op. Ze zijn meters hoog, gemaakt van metaal en vooral mysterieus.

Waar staan monolieten in Nederland?

Overal ter wereld duiken sinds kort ‘monolieten’ op. Nu is er ook in Limburg zo’n mysterieuze zuil ontdekt. En wel bij de sluis in Maasbracht.

Wat is een monoliet?

1) groot steenblok uit één stuk. groot steenblok dat uit één stuk steen bestaat, ook als constructiedeel van een bouwwerk of van een monument, zoals een menhir, obelisk en zuil.

Wat is monoliet afwerken?

Monoliet afwerken is een term die gebruikt wordt voor de afwerking van een betonvloer. Monoliet afwerken betekent precies hetzelfde als vlinderen of polieren. De term ‘monoliet afwerken’ wordt voornamelijk gebruikt door architecten.

Hoe ontstaan monolieten?

Een monoliet is een rots die door competentieverschillen van gesteente uitsteekt boven of uit zijn omgeving. Menhirs, dolmen en hunebedden zijn voorbeelden van megalieten, dit zijn kunstmatige constructies bestaande uit een of meerdere grote stenen.

Wat is een monoliet afgewerkte betonvloer?

Een monolietvloer is een betonvloer waarvan het oppervlak direct glad wordt afgewerkt. Dit afwerken wordt mechanisch afspanen – oftewel vlinderen – genoemd. Er wordt geen afwerklaag of dekvloer toegepast. Dit is anders dan bij de meeste betonvloeren, waarbij de afwerklaag een zandcement dekvloer is.

Wat is een monoliet afgewerkte vloer?

Een monoliet betonvloer betekent dat er verschillende onderdelen zijn, maar dat het totaal één geheel vormt. Een woon betonvloer is een zandcement dekvloer en leefvloer in één vloer. De zandcement dekvloer wordt dan weggelaten in het proces.

Wat is monolitisch afwerken?

Monoliet afwerken is een term die gebruikt wordt voor de afwerking van een betonvloer. Monoliet afwerken betekent precies hetzelfde als vlinderen of polieren. De term ‘monoliet afwerken’ wordt voornamelijk gebruikt door architecten. In de volksmond hebben we het over vlinderen in plaats van over monoliet afwerken.

Wat is een monolithische applicatie?

“Een monolitische applicatie kun je het beste zien als één blok code en systemen die je ergens neerzet. Het draait hierbij vooral om stabiliteit en veiligheid. Naarmate een applicatie groeit wil je echter soms wijzigingen doorvoeren.

Wat is een Gevlinderde betonvloer?

Wat is vlinderen? Na het storten van het beton en een bepaalde droogtijd is het vloeroppervlak nog erg ruw. Het moet dan machinaal gevlinderd worden met een speciale machine die over het beton wordt bewogen. Door het vlinderen krijgt het beton zijn compacte structuur en typische wolkachtige uitstraling.

Wat kost een betonvloer vlinderen?

De prijs van een gevlinderde betonvloer schommelt doorgaans tussen 50 en 130 euro per vierkante meter. De totale kostprijs wordt voornamelijk bepaald door de voorbereidingen die moeten gebeuren, de dikte van de vloer, de vorm van de kamer en het soort afwerking.

Related Posts