Inhoudsopgave
Wat kost overblijf?
Wat kost het? Voor het overblijven (en soms dus het eten) betaal je een ouderbijdrage. De school bepaalt hoe hoog die bijdrage is (dat schommelt vaak tussen de 2 en 4 euro per keer). Voor tussenschoolse opvang krijg je geen kinderopvangtoeslag.
Wat kost overblijven op de basisschool?
Ouders betalen een bijdrage voor de kosten van het overblijven en van het eten. De school mag bepalen hoe hoog die bijdrage is. Meestal gaat het om enkele euro’s per dag. De medezeggenschapsraad moet met het bedrag instemmen.
Wat is een tussenschoolse opvang?
Er is sprake van tussenschoolse opvang (tso) als kinderen tussen de middag naar huis kunnen om te lunchen, maar er ook voor kunnen kiezen om op school blijven. Als ouders erom vragen is de basisschool verplicht om tso te regelen. De regels voor tussenschoolse opvang zijn opgenomen in de Wet op het primair onderwijs.
Wat zijn de kosten voor middelbare school?
Als ouder betaalt u geen lesgeld voor uw kind in het voortgezet onderwijs. De meeste boeken krijgt uw kind van school. Sommige lesmaterialen moet wel u zelf betalen. De school kan ook een ouderbijdrage vragen.
Is school verplicht opvang te regelen?
Basisscholen zijn wettelijk verplicht om aansluiting met de buitenschoolse opvang te regelen, als ouders daarom vragen. Deze verplichting is vanaf het schooljaar 2007-2008 van kracht. Bij het begin van het schooljaar moeten de afspraken tussen de school en de opvang zijn gemaakt.
Is TSO aftrekbaar van de belasting?
Betaal je meer dan deze maximumtarieven, dan is het bedrag boven die grens voor eigen rekening. Opvang door een au pair valt buiten de kinderopvangtoeslag: deze kosten moet je volledig zelf betalen. Dit geldt ook voor kosten voor de peuterspeelzaal, tussenschoolse opvang en opvang door familie of vrienden.
Wat is de gemiddelde ouderbijdrage?
De ouderbijdrage is officieel vrijwillig, maar veel scholen maken dat niet duidelijk. Landelijk is de gemiddelde ouderbijdrage 57 euro, maar op sommige scholen zijn bedragen boven de 600 euro geen uitzondering.
Hoeveel kost lager onderwijs?
Wat is gratis? Je kind inschrijven in het basisonderwijs is gratis, zowel in de kleuterschool als in de lagere school. De school mag geen inschrijvingsgeld vragen. Ook de materialen en activiteiten die strikt noodzakelijk zijn voor de eindtermen en ontwikkelingsdoelen, zijn gratis.
Is tussenschoolse opvang verplicht?
De school is verplicht om voor tussenschoolse opvang (TSO) te zorgen. De kosten van de overblijf zijn voor rekening van de ouders. Wanneer u werkt en schoolgaande kinderen hebt, is het fijn dat uw kind tussen de middag op school kan overblijven. U hoeft dan niet thuis te zijn om uw kind op te vangen.
Is tussenschoolse opvang aftrekbaar?
Tussen de middag zijn er vaste vrijwilligers die zorgen voor de tussenschoolse opvang (tso). U kunt uw zoon of dochter hiervoor aanmelden. De kosten voor de opvang zijn niet aftrekbaar van de belasting en daarom werken wij met vrijwilligers die een vergoeding ontvangen.
Hoeveel kost school per maand?
Als ouder betaalt u geen lesgeld voor de basisschool van uw kind. De school kan wel een vrijwillige ouderbijdrage vragen voor extra activiteiten. Ook moet u betalen voor buitenschoolse opvang (BSO) en voor bepaalde kosten van het overblijven op school (tussenschoolse opvang).
Wat kost een schooljaar?
De school mag aan de ouders geen extra bijdrage vragen. In het lager onderwijs is er een basisbedrag voor de volledige duur van het lager onderwijs. Voor het schooljaar 2020-2021 is dat 445 euro, voor 2021-2022 450 euro.